MARBELLA, SPANIA. Enorme vindusflater, fantastisk utsikt, diskret luksus fra gulv til tak og to populære golfanlegg i umiddelbar nærhet. 

350 kvadratmeter boareal og 150 kvadratmeter terrasser, pluss privat hageområde og eget saltvannsbasseng. Pris: 1,5 - 2 millioner euro, opp mot 18 millioner norske kroner.

Icon Signature Homes engasjerte seks anerkjente arkitekter og skal nå skape et luksusanlegg helt utenom det vanlige i Santa Clara-området i Marbella. Spaden er såvidt satt i jorden, og om 20-22 måneder skal de 20 villaene i fase 1 stå klare til innflytting. I alt er det planlagt fire byggefaser de neste årene.

13 av luksusboligene i fase 1 er allerede reservert, og på den listen står en rekke nordmenn, røper salgssjef Kandy Peterson til DN.

- Ja, vi har møtt stor interesse fra nordmenn siden vi lanserte prosjektet 26. mai. Mens det tidligere var den tradisjonelle andalucianske byggestilen som gikk igjen, ser vi nå at minimalistiske, stilrene villaer med gjennomgående topp kvalitet blir mer og mer etterspurt - ikke minst blant norske kjøpere, sier Peterson.

Icon-villaene kan ta pusten fra de fleste, men så koster de også langt mer enn en ordinær fritidsbolig i Spania (illustrasjon hentet fra prosjektet).
Icon-villaene kan ta pusten fra de fleste, men så koster de også langt mer enn en ordinær fritidsbolig i Spania (illustrasjon hentet fra prosjektet).
 

- At vi legger til rette for at hver beboer kan skape sitt eget hjem med skreddersydde løsninger, blir også tatt godt imot. For nordmenn vet veldig godt hva de vil ha, legger hun til.

Hun liker å kalle Icon Signature Home-prosjektet et livsstilskonsept.

- Ingen av boligene vil bli helt like. Det blir hva man gjør det til selv, innenfor rammen av boligen. Det er derfor vi kaller det signaturvillaer, sier Kandy Peterson.

I de neste fasene blir det bygget noe mindre villaer, men i samme stil. Prisene er også litt lavere. I fase 4 vil det være mulig å skaffe seg en av disse luksusvillaene ned mot 900.000 euro (8 millioner kroner). Det er de aller billigste. De mest ekstravagante bygges først - og blir dyrest.

Peterson har inntrykk av at mange nordmenn har mye penger å kjøpe feriebolig for når de tar sikte på Marbella.

- De er - som alle andre - veldig opptatt av at beliggenheten er perfekt. De vil ha god plass, flott utsikt og bo nær alle fasiliteter. Og det er akkurat det de får her i Santa Clara, sier hun.

La Finca-villaene blir noe mindre og billigere enn Icon-villaene (illustrasjon hentet fra prosjektet).
La Finca-villaene blir noe mindre og billigere enn Icon-villaene (illustrasjon hentet fra prosjektet).
 

Et lignende prosjekt, men i litt lavere prisklasse, er allerede en hektisk byggeplass i Marbella. Prosjektet La Finca de Marbella satser også på luksuriøse villaer i minimalistisk stil med egne hager og svømmebasseng. 45 enheter er under bygging nå.

- Ingen er mer kresne enn norske ferieboligkjøpere, og det er jeg veldig glad for, sier partner Stuart Clark hos La Finca.

- De vil vite alt, absolutt alle detaljer. Men det er ingenting negativt i det, det betyr bare at de er veldig engasjert. De har stor kunnskap og vet nøyaktig hva de er på jakt etter. Når de da ender opp med å kjøpe en bolig her, er det utrolig tilfredsstillende for meg - for dette er på mange måter min baby, sier Clark til DN.

Partner Stuart Clark hos La Finca de Marbella. Foto:
Partner Stuart Clark hos La Finca de Marbella. Foto: (Foto: Line Kaspersen)
 

I snitt koster La Fincas villaer 1,1 millioner euro - oppunder 10 millioner kroner.

- Jeg har skjønt det slik at en god del nordmenn har råd til å betale mye for et hjem nummer to. Mange nordmenn har allerede kjøpt bolig her, og det jeg synes er ekstra interessant er at de først kjøper selv, og så anbefaler de prosjektet til vennene sine. Og så kommer vennene og kjøper! Jeg får inntrykk av at i det norske «high society» kjenner alle hverandre. De går på de samme restaurantene og henger i de samme cocktail-barene, forteller han.

Åtte norske kjøpere har så langt sikret seg en luksusvilla her.

Allerede i januar neste år flytter de første beboerne inn.

- Nordmenn har godt øye for design, kvalitet og estetikk. De vil ha det minimalistisk og moderne i hjemmet sitt, sier Clark, som opplyser at hele 42 av de 45 villaene er revet vekk.

- Pågangen har vært upåklagelig, sier han.

Les også: - Vi har kjøpt flybilletter til Spania siste helgen i oktober og påsken neste år - nå mangler bare ferieboligen (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.