Morgan Stanley mener at den seneste tids transaksjoner vil gjøre Frontline til det ledende selskapet blant de noterte tank-selskapene. Morgan Stanley ser et kursmål på 3,20 dollar pr aksje for det sammenslåtte selskapet, fremgår det av en oppdatering torsdag.

Meglerhuset ser overbevisende utbyttekapasitet og mener Frontline vil «lage bølger i markedet de kommende årene».

Analytikerne viser til en moderne flåte, solid økonomi, ny administrerende direktør og at selskapet nå er et etter sammenslåing med Frontline 2012 og utbetaling av aksjene i Golden Ocean Group og Avance Gas er et rendyrket tank-selskap.

Tror markedet blir kjølt ned

Morgan Stanley estimerer at ratene innen VLCC-segmentet vil være på 58.000 dollar dagen i andre halvår 2015 og at dette vil vedvare i første kvartal 2016.

Innen suezmax-segmentet ventes ratene til 44.000 dollar dagen i andre halvår 2015 og ut første kvartal 2016.

«Etter dette vil høyere flåtevekst og potensial for høyere oljepris vil trolig kjøle ned markedet», skriver meglerhuset.

Lønnsomme renter

Ratene ventes imidlertid å være lønnsomme i både 2016 og 2017 på henholdsvis 46.000 og 40.000 dollar dagen for VLCC og 36.000 og 30.000 dollar dagen for suezmax.

Basert på disse renteforutsetningene og inkludert estimatene for produkttank, anslår Morgan Stanley at Frontline i 2016 og 2017 vil kunne få en proforma ebitda på henholdsvis 360 og 370 millioner dollar og fri kontantstrøm per aksje på henholdsvis 0,28 og 0,23 dollar.

«Dette tyder på overbevisende utbyttekapasitet», skriver analytikerne.

Men dersom dagens ettårige timecharteravtaler skulle vedvare vil Frontline kunne oppnå en annualisert proforma ebitda på 550 millioner dollar og fri kontantstrøm pr aksje på 0,50 dollar, som kan betales som utbytte, fremgår det.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Les også:

Foreslår enklere planprosesser for økt boligbygging

Greske bankaksjer på vei opp igjen

Svakere for VimpelCom

Se DNTV: - Enhver bilimportørs store, våte drøm

-Enhver bilimportørs store, våte drøm
Opels nye Astra hadde i dag snikpremiere i Norge.
02:09
Publisert: