Nye angrep fra jihadistgruppen IS på oljeinstallasjoner i Libya, hevdes å ha som mål å ødelegge installasjonene, heller enn å overta dem for fremtidig drift.

Det skriver The Wall Street Journal søndag kveld.

De seneste dagers angrep på libyske oljeinstallasjoner har ført til det som kan være langvarige ødeleggelser som påvirker oljemarkedet, og som forrykker balansen i kampen om makten i Libya.

Vestlige og libyske ledere sier at de mistenker at den libyske delen av IS står bak angrepene fredag, som tok livet av minst åtte mennesker og som har ført til at syv utenlandske arbeidere savnes.

IS' engasjement i Libyas hydrokarbonsektor dreier seg ikke om å erobre felt. Det handler om å ødelegge feltene for å ødelegge myndighetenes inntekter, sier Geoff Porter, assisterende professor ved senter for terrorbekjempelse ved USAs militærakademi i West Point, til avisen.

Forrige ukes angrep rammet noen av landets mest produktive felt i Sirte-regionen i det sentrale Libya, hjem for halvparten av landets oljeeksportkapasitet og dets mest produktive reserver.

Disse feltene har vært angrepet før, men ikke med slik effekt som nå, skriver WSJ.

 

Les også: - Penger er ikke noe problem

Disse flyavgangene går som normalt

Leier ut pass mot penger  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.