Kostnaden for CDSer på Dubais statsgjeld har brutt gjennom 1.000 basispunkter, og er nesten på linje med spreaden i islandske obligasjoner. Prisen viser at investorene er bekymret for at Dubai går over ende.

Det skriver Financial Times mandag.

CDS-spreaden er dobbelt så høy som for andre land i gulfen. Markedet mener Dubai er mer utsatt enn sine naboland, da landet er mer eksponert mot verdenshandelen og at markedet frykter en kollaps i eiendomsmarkedet.

Les også: Så sprakk verdens største boligboble

Lite likvid
Markedet for CDS er likte likvid, men en indikator på sentimentet i markedet og det gir gjennomslag når selskaper skal utstede obligasjoner.

Investorene ble blant annet blitt redde etter Abu Dhabis beslutning om å injisere kapital i sine banker, uten lignende støtte i de andre emiratlandene.

Dubais regjering har meldt at de har totalt 80 milliarder dollar i gjeld, men har ikke publisert en oversikt over forfall eller kontantstrømsgenerering.

Bourse Dubai prøver å refinansere 3,8 milliarder dollar som forfaller denne uken, men talspersoner sier at det er vanskelig å sikre finansieringen de trenger fra utenlandske banker til tross for stort initiell interesse.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.