Finanskrisen har nå ettertrykkelig punktert prisboblen i ørkenstaten Dubai i De forente Arabiske emirater, skriver Business.dk.

Hvilken finanskrise?- Se bildene fra tidenes luksusfest i Dubai!

Prisene på de luksuriøse villaene på den kunstige øya Palm Jumeirah har i snitt rast i verdi med 48 prosent siden januar ifjor.

Villaene på "Palmen" har dermed vært en elendig investering for alle som kjøpte i 2007 og 2008. I hvert fall på kort sikt.

Ørken-boblen
De meste kritiske mediene i regionen skriver nå stadig oftere om de såkalte "trofé-tårnene" - gigantiske byggeprosjekter som rikmenn og sjeiker i både Saudi-Arabia og Emiratene har brukt astronomiske ressurser på å sette opp.

Les også: Verdens høyeste bygning er ferdig

Men alt har ikke falt i pris i Dubai.

"Cost of Luxury Living-indeksen" viser nemlig at en middag for to på Gordon Ramsays Verre-restaurant er steget fra 272 dollar til 327 dollar (cirka 2.250 kroner).
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.