DnB Nor-aksjen begynte uken med et fall på 12,80 prosent til 20,50 kroner, og hadde med det rast 25 prosent siden årsskiftet og 75 prosent det siste året.

Årsaken er frykt for store tap, emisjon og påfølgende utvanning av aksjonærene, skriver Dagens Næringsliv.

I dag stuper aksjen nye 10,24 prosent til 18,40 kroner.

Les også: DnB Nor avviser shipping-fare

-Med en kurs på 20,50 kroner aksjen, priser aksjemarkedet inn at DnB Nor vil måtte ta over fem prosent tap på sine utlån over de neste årene. Det tilsvarer 43 milliarder kroner i tap. Dersom vi får banktap i den størrelsesorden som vi fikk på begynnelsen av 1990-tallet, så har vi ennå ikke sett slutten på kursfallet i DnB Nor-aksjen. Får vi derimot en mildere variant, da har aksjen falt for mye, sier bankanalytiker Jan Erik Gjerland i ABG Sundal Collier, til DN.

Forsiktige
Andre bankanalytikere DN har snakket med, er forsiktige med å anslå hvor store tap de ser for seg at DnB Nor vil komme med.

DnB Nor prises nå til under 0,4 ganger av bokført kapital.

Laveste på over 10 år
Man må helt tilbake til oktober 1998 for å finne en tilsvarende lav aksjekurs for Norges største bank. Da var det også en internasjonal finanskrise, hvor Russland misligholdt gjelden sin og hedgefondet Long-Term Capital Management kollapset.

Mandag var det Bank of Scotlands varsel om 28 milliarder pund i tap for 2008, inkludert goodwill-nedskrivninger, som sendte europeiske finansaksjer ned i kjelleren.

Tror du det går mot en bankkrise også i Norge ?
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.