Det skriver Financial Times torsdag.

Mye av usikkerheten er også knyttet til sentralbankens retningslinjer for utlån, som det spekuleres i om vil bli strammet inn.

Aksjene i China State Construction Engineering steg 90 prosent intradag på sin første noteringsdag før de endte opp 56 prosent. Selskapet gjennomførte en emisjon på 7,34 milliarder dollar i forrige uke, og var dermed den største børsnoteringen i verden siden Visa ble notert i mars 2008.

Tillater børsnoteringer igjen
Kina har igjen tillatt børsnoteringer etter en pause på ni måneder. Aksjene i Sichuan Expressway ble notert mandag, med en oppgang på 300 prosent intradag før de endte opp 203 prosent. Tirsdag og onsdag har aksjene falt sin daglige maksgrense på ti prosent, skriver Financial Times.

Forrige uke ble det åpnet 566.937 nye aksjehandlekonti i Kina, noe som er det høyeste antallet siden januar 2008. Shanghai-indeksen har doblet seg siden bunnet ifjor.

Les også: Kina-børsene nest størst i verden
Lykketall styrer aksjekjøp
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.