Analytiker Aasulv Tveitereid og resten av oljeserviceteamet i SEB Enskilda har den seneste tiden blitt litt mindre "bull" enn de har vært tidligere.

Les også: Advarer mot oljeserviceaksjer

Nå har tiden kommet for å nedgradere seismikkselskapet PGS, som meglerhuset nå tar ned fra hold til salg.

Forbi kursmålet
Aksjekursen i PGS har steget markert de seneste ukene, og er opp mer enn 30 prosent de seneste seks ukene mot oppgangen på 11,9 prosent i den norske oljeservicesektoren", skriver meglerhuset i en fersk oppdatering.

Dermed har PGS-aksjen passert SEB Enskildas kursmål på 156 kroner, og meglerhuset tar dermed kursmålet ned til 148 kroner. En svakere dollar bidrar også til nedgraderingen.

Aggressivt konsensus
Også analytikerestimatene på PGS bekymrer Tveitereid og de andre analytikerne. De mener at estimatene er for aggressive og ser nå en klar nedsiderisiko, spesielt i fjerde kvartal 2007.

Meglerhusets estimater ligger nå lang under snittet av alle analytikerestimatene. SEB Enskilda har et nesten 10 prosent lavere estimat på driftsresultatet i 2007.

Priset inn
"Vi venter at tredje kvartal kommer til å bli et godt kvartal for PGS, men dette er allerede priset inn i aksjekursen. Vi venter en nedgang i fjerde kvartal på grunn av verftsarbeid på seismikkskipene og mer steaming", heter det i analysen.

Selv om seismikk fortsatt står for de sterkeste prisforbedringene i verdikjeden i oljeservice, har meglerhuset allerede tatt hensyn til dette i sine 2008 og 2009-estimater, som er 10-15 prosent under konsensus.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.