Hun har selv vokst opp i en liten blokkleilighet i Bærum, og familiens Bærumsrøtter strekker seg over 100 år. Hennes oldefar kom gående til fots fra Sverige og endte på Skui for å livnære seg som hjulmaker.

– Akershus ligger veldig fint plassert med Oslo som kjerne. Det er kort vei til institusjoner og kontorer man trenger for å starte en bedrift. Det er stort sett vanlige oppegående og heldige folk som bor her, sier Lindell.

– I din siste bok «Djevelkysset » så kjøres det mye i BMW-er. Er det typisk for innbyggere i Bærum?

– BMW, det har de rike, ekle mennene i boken min, he he. Det er mye dyre biler i Bærum, ja. Selv er jeg ikke så opptatt av bil og kjører en gammel Suzuki.

Hun legger til at en minusfaktor er at det er dyrt å bo i Akershus.

– Men det var det før også. Da jeg skulle flytte fra barndomshjemmet og starte mitt forfatterskap, bosatte jeg meg derfor i Røyken i Buskerud. Det er ingen menneskerett å bo i Akershus. Og man må stå på. Selv føler jeg meg som en gründer. Har begynt fra null til nærmest å ha en liten bedrift.

Lindell roser sin nylig avdøde gymnastikklærer fra Valler Videregående, Randi Norman (102 år), for å ha gitt henne en god holdning for å lykkes.

– Hun var veldig streng på en god måte og betød mye for meg. Norman sa; ikke klag, gjør noe selv. Stå på. Jeg var ikke særlig idrettsorientert, men tok meg sammen og fikk fem i gym. Norman lærte oss å ikke sutre.

Lindell har også bodd på Oslos beste vestkant Vinderen.

– Der klarte jeg ikke å bo. Det var for snobbete. Oslo vest er rimelig heftig, sier Lindell, som foretrekker Akershus.

Les også: Akershusgaselle fant plommen i egget
Les også: Gaseller fyller spøkelsesby
Les også: Slik gjennomfører du et gasellesprang
Kommentar: Det lysner for gasellene
Gasellene 10 år: Dette har gasellevinnerne lært (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Les alt om gasellene