– Vi kan ikke ta på oss mer. Vi er bare 17 ansatte og er allerede nødt til å leie inn mange. Jeg har ingen ønsker om å bli større, jeg vil at alle ansatte skal være en gjeng som kjenner hverandre.

På fire år har Sjømark gjort en vanlig byggmester om til Nord-Trøndelags mest dynamiske selskap.

Han er hovedeier og daglig leder. Omsetningen er økt fra drøyt to millioner kroner til årets omsetning et sted mellom 35 og 40 millioner kroner. Neste år blir det enda mer.

– Jeg var lei av mange ledd og mange involverte i byggeprosjekter. Nøkkelen til vår suksess er at vi tar hånd om alt for utbyggeren. Vi trenger bare en enkel skisse over hva utbyggeren vil ha, så ordner vi alt til nøkkelen vris om. Det blir raskere og billigere.

Like utenfor Verdal sentrum startet Byggmester Kolstad i sommer arbeidene på et leilighetsprosjekt med lave trekledde hus med livsløpsstandard for alle. I dag har allerede de første flyttet inn.

– Vi har valgt vår egen stil med mye bruk av tre. Samtidig gjør vi nesten alt ferdig før arbeidet på byggeplassen starter (prekutt). Forenkling i alle ledd er stikkordet. Det, og en arbeidsgjeng preget av innsats og positiv holdning.

Alle ansatte er fra lokalmiljøet, Sjømark har ikke tro på å hente billig arbeidskraft fra utlandet. Selv er Sjømark knapt på kontoret. Han bedriver ledelse ved å være tett innpå arbeidet.

I ordreboken er det 132 leiligheter, nesten 150 leiligheter er bygget de siste årene.

Det lokale selskapet Innherred Utvikling står bak de fleste utbyggingsprosjektene. Likevel er ikke Sjømark redd for å bli for avhengig av en utbygger.

– Vi får mange tilbud. Vi kunne sikkert doblet omsetningen hvis vi ville, men jeg vil ikke. Jeg er svært lykkelig som relativt liten og med god inntjening. Størrelse er ikke noe mål for meg. Det artige er å tenke nytt – og å lykkes.





Presentasjon 15. oktober

Fylker:
Oppland 15. okt.
Akershus 16. okt.
Troms 18. okt.
Finnmark 19. okt.
Møre og Romsdal 20. okt.
Østfold 21. okt.
Nordland 22. okt.
Buskerud 25. okt.
Rogaland 26. okt.
Hedmark 27. okt.
Sør-Trøndelag 28. okt.
Vestfold 2. nov.
Oslo Nord 3. nov.
Hordaland 4. nov.
Oslo sentrum 6. nov.

Bransjer:
Reiseliv 20. okt.
Arkitekter 23. okt.
Spisesteder 29. okt.
Publisering 30. okt.
Entreprenører 1. nov.
Film, radio og tv 5. nov.