Fergefylket Møre og Romsdal har tre «folkeslag», romsdalinger, sunnmøringer og nordmøringer.

– Sunnmøringer er gjerne mer brautende enn romsdalinger. Kommer jeg inn i et rom med en sunnmøring og en romsdaling, er jeg sikker på at jeg ville merket hvem som er hvem, sier Kjetil Rekdal.

– Og det selv om ingen av dem åpnet munnen, legger han til.

Rekdal mener sunnmøringen er flinkere til å vise følelser enn romsdalingen.

– Sunnmøringer og tomflasker finner man overalt, heter det. Det ligger nødvendigvis ikke noe negativt i det, altså. Romsdalingen er litt roligere, men du får ærlige svar om du spør, fortsetter den 44 år gamle fotballtreneren.

– Nordmøringene har jeg aldri hatt så mye med å gjøre, de er vel mer for reservetrøndere å regne.

Fotballprofilen kommer selv fra Rekdal i Romsdal, men bor og jobber på tykkeste Sunnmøre – i Ålesund.

Sunnmøringene er kjent for å være ærgjerrige, og glade i penger, og må tåle en del vitsing. Ett munnhell er at sunnmøringen svømmer «innover», for å kare til seg mest mulig penger.

– Jeg trives veldig godt med å bo her, men av og til når jeg blir for tøff i kjeften, hender det jeg får beskjed om «klapp igjen du nå, din romsdaling».

Rekdal mener innbyggerne i Møre og Romsdal har mye til felles, selv om de kan virke ulike.

– Det er litt kniving, men felles for alle som bor i Møre og Romsdal er at vi er vant til å ta i et tak, tåler motgang og er i stand til å slå tilbake. Folk fra fylket her er veldig bundet til det vi holder på med, og stolt av stedet vi bor, sier Rekdal.

– Hva er det beste med å bo i Møre og Romsdal?

– Folk er veldig trivelige, jeg liker folkeslaget. Og så har vi fantastisk flott natur.

– Og det verste?

– Det må være været. Vi har vel nesten hverken skikkelig sommer eller skikkelig vinter.

Les også: Lever av andres opp- og nedturer (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Les alt om gasellene