Statoil har gjort et gassfunn i brønn 6706/12-2 i PL 218, Snefrid Nord, som ligger om lag seks kilometer vest for Aasta Hansteen-feltet i Norskehavet. Utvinnbare ressurser estimeres mellom fem og ni milliarder standard kubikkmeter, melder Oljedirektoratet.

«Brønnen påtraff en total gasskolonne på rundt 105 meter og fire meter oljekolonne i Niseformasjonen, hvorav om lag 75 meter i sandstein med svært god reservoarkvalitet», heter det.

Rettighetshaverne vil nå vurdere funnet sammen med andre funn, med hensyn til en tilknytning til Aasta Hansteen-feltet, skriver OD.

Brønnen ble for øvrig ikke formasjonstestet, men det skal være utført omfattende datainnsamling og prøvetaking.

Statoil mener at funnet øker ressursgrunnlaget for Aasta Hansteen-feltet med rundt 15 prosent, ifølge en melding fra selskapet.

Statoil fremholder også at funnet ligger i umiddelbar nærhet til de tre gassfunnene som dekkes av Aasta Hansteen-feltutbyggingen: Luva, Haklang og Snefrid Sør.

To letebrønner

Statoil planlegger å bore to letebrønner i nærheten av Aasta Hansteen i 2015, med mål om å teste oppsidepotensial i området, opplyses det. Etter at Snefrid Nord er fullført, skal Transocean Spitsbergen flytte seg til nabolisensen PL602 for å bore en letebrønn i Roald Rygg-prospektet.

-Feltnær leting er hovedprioritet i leteprogrammet vårt for norsk sokkel i 2015. Ved å påvise ytterligere tidsriktige ressurser forlenger vi produksjonstiden på feltene våre og skaper betydelige verdier, forklarer Statoils letedirektør for norsk sokkel, Irene Rummelhoff.

Prosjektdirektør for Aasta Hansteen Torolf Christensen i Statoil understreker at Snefrid Nord-funnet gjør utbyggingen av Aasta Hansteen-feltet mer robust og forlenger platåproduksjonen.

Statoil er operatør i PL 218 med en eierandel på 51 prosent. De andre rettighetshaverne er Wintershall med 24 prosent, OMV med 15 prosent, og ConocoPhillips med 10 prosent.

Aasta Hansteen-produksjonen ventes å starte opp i 2017.

Les også:
– 600 millioner feil vei
Derfor er boligmarkedet avhengig av unge
Dette er bruktbilene som ikke svikter
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.