En gigantisk undersøkelse viser hvilke biler som du virkelig kan stole på.

Det tyske bilinspeksjonsselskapet Dekra med virksomhet i nesten 60 land har gjennomført en omfattende test som viser hvilke brukte biler som er mest pålitelige - klasse for klasse, skriver di.se.

Som tidligere er det tysk kvalitet som dominerer i rapporten fra Dekra der 15 millioner servicerapporter fra de to siste årene er gjennomgått.

Her finner du rapporten.

Bilmodellene er delt inn i ni ulike klasser, og innen hver klasse har den modellen med minst vesentlige feil blitt kåret som vinner. I undersøkelsen blir alvorlige feil naturlig nok vektet tyngre enn mindre feil.

Og «kongenes konge» er Mercedes-Benz E-klasse som forsvarer topplassen fra den forrige testen og nå er den mest pålitelige av samtlige modeller som er testet. Mercedes Benz E inngår i den såkalte høyere middelklassen, også kalt «luksusklassen».

Les DNs test av Mercedes E-klasse: Taxisjåfør, bli ved din lest

Mercedes-Benz E-klasse
Mercedes-Benz E-klasse (Foto: Hege Hegle)
 

Best i test i klassen mini/småbil er Audi A1, den minste modellen som prestisjemerket fra Ingolstadt produserer.

Les DNs test av Audi A1: Femi tysker

Den mest pålitelige sportsbilen eller cabriolet er også tysk, nemlig BMW Z4.

Les DNs test av BMW Z4: Morobilen uten M

Dekra skriver i undersøkelsen at klassen terrengbiler/jeeper vokser raskest og nå er nummer to i volum etter småbiler. Den mest pålitelige SUVen er Mercedes-Benz GLK.

Les DNs duell mellom Mercedes-Benz GLK og BMW X3: Gigantene i suv-batalje

I kompaktklassen er Toyota Prius den mest pålitelige, og den eneste japanske bilen som topper en kategori.

Les DNs test Toyota Prius: Hybrid livsløgn

Volvos S60/V60 går av med seieren i middelklassen.

Les test av den ladbare Volvo V60: En protest mot norske bilavgifter

En av Dekras viktigste konklusjoner er at kjøpere av bruktbiler bør legge mye mer vekt på kjørte kilometer enn hvilken årsmodell bilen er.

 

Les også: Bråbrems for bruktbilimport

 

Elbilene tar av i fallende marked  

Her er de smarte bruktbilkjøpene  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.