GC Rieber Shipping fikk et resultat før skatt på -36 millioner kroner i første kvartal 2015, mot et resultat på 42 millioner kroner i samme periode året før.

Dette fremgår av selskapets kvartalsrapport onsdag.

Driftsresultat var 54 millioner kroner (41) av inntekter på 224 millioner kroner (168). Ebitda var 114 millioner kroner i kvartalet (76).

GC Rieber hadde en kapasitetsutnyttelse av flåten på 84 prosent i kvartalet, mot 89 prosent i samme periode året før.

Selskapet har en ordrereserve på 3,5 milliarder kroner, med en gjennomsnittlig kontraktlengde på 2,5 år.

GC Riebers seismikkflåte har full dekning inn i andre kvartal 2016, opplyses det.

Innen markedet for subsea-skip, skriver selskapet at markedet fortsatt oppleves som avventende, preget av økt prispress og lengre beslutningsprosesser. Det ventes av den grunn økt fokus på kortere kontrakter for å opprettholde god aktivitet i segmentet.

«GC Rieber Shipping kommer i lys av den markedsmessige usikkerheten fortsatt til å arbeide målrettet for å tilpasse driften av skip og organisasjon til et lavere kostnadsnivå», heter det.

 

Les også: Dro inn 21 mill. på poker

Røkkes pengebinge vokser

Lever ikke opp til forventningene

Asia i dag: Verste ikke over for Kina(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.