Bank of America fikk som ventet et stort underskudd i andre kvartal. I slutten av juni meldte banken at den ville rapportere et tap i andre kvartal på mellom -0,88 dollar per aksje og -0,93 dollar per aksje. Bakgrunnen var at banken inngikk et forlik for med en gruppe på rundt 20 investeringsselskaper og forvaltere som kjøpte gjeldsinstrumenter av banken i perioden som ledet opp til finanskrisen i 2008.

I dag viser fasiten at Bank of America fikk et resultat på -0,90 dollar pr aksje i andre kvartal 2011, sammenlignet med 0,27 dollar i samme periode året før. På forhånd var det ventet et tap på på -0,90 dollar, ifølge Thomson Financial.

Resultatet per aksjer tilsvarer et underskudd på 8,8 milliarder dollar i kvartalet. Totalt var gigantforliket på 8,5 milliarder dollar og banken skriver i en melding i dag at mesteparten av forliket er kostnadsført i dette kvartalet.

Forliket dekker nesten alle gjeldsinstrumenter utstedt av boliglånsbanken Countrywide, som i 2008 ble kjøpt av Bank of America for 4,1 milliarder dollar i aksjer.

Bedre enn ventet
Den underliggende driften i banken utviklet seg bedre enn analytikerne hadde ventet. Holdes ekstraordinære låneporteføljeposter og andre ekstraordinære poster utenfor var nettoresultatet 0,33 dollar pr aksje, mot ventet 0,29 dollar, ifølge Bloomberg News.

Banken hadde netto renteinntekter på 11,2 milliarder dollar i kvartalet (12,9), totale inntekter var 13,2 milliarder dollar (29,2).

Bankens avsetning til kredittap var 3,3 milliarder i kvartalet (8,1).

Kjernekapitaldekning (Tier 1) var 8,23 prosent ved utgangen av kvartalet.

Les mer: Bank of America inngår gigantforlik (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.