Næringsminister Trond Giske mener Statoil og oljeselskapene overdriver effekten av skatteomleggingen for oljeinvesteringer, skriver Stavanger Aftenblad.

Onsdag annonserte Statoil at de utsetter utbygging av Johan Castberg-feltet i Barentshavet, blant annet som følge av skatteomleggingen.

Les også: Statoil vil utsette Johan Castberg-prosjektet og - En politisk markering fra Statoil

company:stl

– Det var mange faktorer som spilte inn i den avgjørelsen, og dette er slikt som skjer i oljeindustrien hele tiden. Jeg er ikke bekymret for manglende investeringer i oljenæringen. Nivået er rekordhøyt, sier Giske til avisen.

Han mener selskapene overdriver de negative virkningene av omleggingen.

– Jeg tror ikke endringen vil ha veldig stor effekt for investeringsprosjekter. Men risikovurderingene vil bli enda mer ansvarlige. Det er vår hovedhensikt med endringene, sier statsråden.

Som en del av regjeringens vekstpakke ble den alminnelige selskapsskatten senket fra 28 til 27 prosent, og Giske antyder at en ytterligere reduksjon kan komme.

– Vi har nå et litt høyere nivå enn mange av våre konkurrenter, og det kan derfor være gunstig å senke skatten mer, sier statsråden. (©NTB)

Les også:
Statoil nedjusterer eierandel i Ormen Lange
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.