Administrerende direktør Asgeir Solheim i Bjørn Rune Gjelstens eiendomsselskap Fabritius Eiendom har fått utbetalt 43 millioner kroner på to år i form av lønn og bonuser, skriver Finansavisen.

Eiendomsselskapet har ifølge Gjelsten skaffet seg en gigantisk tomtebank og tatt flere skritt mot å realisere en helt ny bydel på Ulven i Oslo. I tillegg utvikler selskapet to store næringseiendommer med Bjørn Dæhlie ved Gardermoen og det bygger lager og kontor for Kid Interiør.

Men eiendomssjefen er ikke den eneste i Gjelsten-systemet som er blitt rikelig belønnet.

- Svært hyggelig for meg
Toppsjefen i Gjelsten Holding, Henrik Schüssler, har ifølge avisen fått totalt 25 millioner på to år, mens Lasse Lundhaug, som styrer Gjelstens eiendomsutviklingsselskap Profier, fikk 8,6 millioner kroner ifjor.

Carl Hartmann, som leder avfallshåndteringsselskapet Noah, måtte derimot nøye seg med 3,1 millioner, men han har en bonusavtale som utbetales annet hvert år.

"Det er svært hyggelig for meg å kunne utbetale bonuser, det betyr at vi har hatt god verdiskapning i Gjelsten Holding", skriver Gjelsten i en e-post til Finansavisen.

Les også: Knallår for Bjørn Rune Gjelsten


<b>Gjelsten lover Solskjær gardiner i gullbonus</b> (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.