Bjørn Rune Gjelsten (56) bygger seg opp gjennom boligsalg og farlig industriavfall gjennom NOAH i Holmestrand.

2012 endte med et overskudd før skatt på 222 millioner kroner i Gjelsten Holding, skriver Dagens Næringsliv.

Totalt har Gjelsten gått over 800 millioner kroner i pluss de siste årene.

- Verdiskapningen ifjor var formidabel. Det var det største løftet jeg har gjort. Det er skapt milliardbeløp. Om det er en eller to milliarder vil jeg ikke bli arrestert på , sier Gjelsten til Finansavisen.

Gjelsten erkjenner overfor DN at hans næringsvirksomhet kan fremstå som resultat av at investoren ikke helt hva han skal bli når han blir stor.

– Men det er en logikk bak. De ulike virksomhetene bidrar også til å bygge opp under hverandres verdiskapning, forsikrer han .

Ulike faser
I Gjelsten Holding-konsernet har investoren samlet virksomheter som viser tilbake til ulike faser i Gjelstens næringsvirksomhet. Selskapene Fabritius og Profier driver med eiendom

Utviklingen av mottak, bearbeiding og deponering for farlig avfall i Holmestrand er en videreføring av industrivirksomheten fra tiden som kompanjong med Røkke i Aker RGI. Og eierskap til butikkjedene Sport 1 og – siden i fjor sommer – Kid Interiør som Gjelsten kjøpte for 925 millioner kroner – viderefører mangeårig interesse for kjededrift og detaljhandel.

Gjelsten beskriver Fabritius som konsernets trauste, langsiktige, industrielle eiendomsaktør. Motsetningen er Profier som bygger i høyt tempo over hele landet.

– Profier har 60 prosjekter på ulike stadier, fra tankespinn til overleveringsklare. Av 847 leiligheter som ble ferdigstilt eller ferdigstilles i år, er åtte av 847 usolgt. Aldri har selskapet levert bedre resultater: 130 millioner kroner før skatt er to millioner kroner mindre enn hele omsetningen i forrige toppår 2006, sier Gjelsten.

Bokførte verdier i Gjelsten Holding er tett oppunder 4,7 milliarder kroner. Egenkapitalen ligger tett oppunder én milliard.

Les også: Gjelsten mangedobler lønnen til ledere som presterer


Gjelsten lover Solskjær gardiner i gullbonus

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.