Investor Bjørn Rune Gjelsten har kjøpt to splitter nye fly til en total pris på opp mot 300 millioner kroner, skriver Finansavisen.

Det største flyinvesteringen er en Falcon 900 EX som ifølge avisen kan by på ypperlig komfort, lekker finish og en toppfart på rundt 950 km/t.

Både Stein Erik Hagen og Aker har tilsvarende fly fra henholdsvis 2005 og 2007.

"Ingen kommentar"
Det andre flyet er et Beechcraft propellfly til 30 millioner kroner, som tar inntil 30 passasjerer. Flyet tilsvarer flyene som Kjell Inge Røkke og ola Mæle har. Toppfarten er 545 km/t og rekkevidden er 334 mil. Flyet skal drives av Sundt Air.

-Jeg bekrefter at jeg har kjøpt flyene. For øvrig ønsker jeg ikke å gi noen kommentarer, sier Gjelsten til Finansavisen.

Det skal ikke være bestemt hvordan den luksuriøse Falcon-maskinen skal brukens, men utleie kan ifølge avisen være aktuelt.

Les også: Gjelstens gigant-eventyr



(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.