Forsikringskonsernet Gjensidige fikk et resultat før skatt på nærmere 1,7 milliarder kroner i årets tredje kvartal kvartal.

På forhånd ventet analytikerne et resultat før skatt på godt over én millard kroner kroner, ifølge estimater innhentet av TDN Finans (se tabell nederst i saken).

company:gjf

- Jeg er glad for at vi kan legge frem nok et godt kvartalsresultat, preget av effektiv drift og premievekst både i Norge og internasjonalt. Samtidig presenterer vi en ny og balansert kapitalstrategi og oppdaterte finansielle mål. Dette kombinert med forslaget om utbetaling av overskuddskapital vil komme både eiere og kunder til gode, konsernsjef Helge Leiro Baastad.

Varsler hyppigere utbytter
Styret i Gjensidige foreslår et utbytte på tre milliarder kroner, tilsvarende 6 kroner per aksje, samtidig som det er vedtatt en ny politikk om å betale ut minst 70 prosent av resultat etter skatt i utbytte fra 2014.

"Gjensidigestiftelsen, som er Gjensidiges største eier, har gitt sin støtte til forslaget og samtidig kommunisert at ekstraordinære utbytter fra Gjensidige vil forvaltes blant annet med sikte på å understøtte kundeutbyttemodellen og bidra til økt stabilitet i fremtidige kundeutbytter", heter det.

2013-utbyttet ventes være på 50-80 prosent av resultat etter skatt, fremgår det av kvartalsrapporten.

Samtidig har selskapets styre vedtatt å endre målet for egenkapitalavkastning fra minimum 15 prosent før skatt til minimum 15 prosent etter skatt fra og med 2015.

Vekst i alle segmenter
Resultatet fra skadeforsikringsvirksomheten, målt ved forsikringsresultatet, ble 852,5 millioner kroner (780,3) og det var "solid vekst" i samtlige segmenter, ifølge selskapet.

Finansavkastningen for investeringsporteføljen ble 1,5 prosent (1,5), tilsvarende 825,7 millioner kroner (828,7).

"Økningen i forsikringsresultatet skyldtes i hovedsak et lavere innslag av storskader i forhold til samme periode i fjor", heter det.

Ved utløpet av tredje kvartal var selskapets kapitaldekning 15,9 prosent, mot 15,9 prosent ved samme tidspunkt året før.

Solvensmarginen var 537,0 prosent sammenlignet med 525,9 prosent ved utgangen av samme kvartal året før.

Lønnsomhet fremfor vekst
Styret påpeker at Gjensidiges lønnsomhetsmål for skadeforsikringsvirksomheten er uendret, og at lønnsomhet prioriteres foran vekst.

Årlig combined ratio, et lønnsomhetsmål i forsikringsbransjen der lavere rate betyr høyere lønnsomhet, skal over tid ligge i korridoren 90-93, heter det.

I tredje kvartal var den på 82,5 prosent, mens 86,3 prosent var ventet, ifølge TDN Finans.

Samtidig vurderes soliditeten som god.

"Konsernet har betydelige kapitalbuffere, både i forhold til interne risikomodeller, legale kapitaldekningskrav samt målsatt rating. Styret vurderer konsernets kapitalsituasjon og soliditet som god", heter det.

Les mer:
Gjensidige gir opp Storebrand

<b>Gjensidige godtar overvåkingsbot</b> (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.