Familieselskapet H. Heitmann & Son i Drøbak vil i flere år få svi for et kryss daglig leder Peter Heitmann aldri førte på et skjema han sendte Skatteetaten i april 2001, skriver Dagens Næringsliv.

Det manglende krysset kostet selskapet drøyt 11 millioner kroner. Hadde krysset vært med, hadde ikke kravet eksistert.

– Jeg trodde jeg hadde gjort alt riktig, men så manglet det altså et kryss. At det skulle koste oss 11 millioner, føles som et stort overgrep. Kravet kom som et sjokk. Vi gikk rett i kjelleren. Selv var jeg sykmeldt i et halvt år. Det har vært som å kjempe mot en maskin. Jeg trodde vi måtte til Albania eller gamle Sovjet for å finne slike systemer, sier Heitmann til DN.

Statlig vinnervilje
Selskapet var nær ved å gå overende, ifølge sjefen, men klarte å ta opp et banklån på 11 millioner kroner.

– Hadde kravet kommet på et mer ugunstig tidspunkt enn det gjorde, hadde vi ikke klart det. Vi er for lengst i gang med å betale ned på banklånet, og har igjen rundt åtte millioner, sier Heitmann til avisen.

Heitmann har tapt mot Skatteetaten i Klagenemda for merverdiavgift, og i to rettssaker. Høyesterett har avvist å behandle saken. Dommen er dermed endelig.

H. Heitmann & Son driver med utleie av eiendom i Drøbak og Oslo, i tillegg til å tilby vinteropplag og utleie av båtplasser i Drøbak. Selskapet har røtter tilbake til 1885. De siste årene har omsetningen ligget stabilt mellom ni og ti millioner kroner.

Les også: Leder DN: Statens feil

<b>Ektepar kan miste alt etter skjemaglipp</b>


<b>20 punkter som kutter skatten</b> (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.