Gassrederiet Golar LNG Limited går sammen med det amerikanske oppkjøpsfondet Stonepeak om å danne selskapet Golar Power.

De to selskapene vil eie 50 prosent hver av det nye selskapet.

Det amerikanske fondet stiller med tilsammen 290 millioner dollar i ny egenkapital som skal brukes til å utvikle selskapet, opplyses det i en melding.

Beløpet tilsvarer rundt 2,4 milliarder kroner med mandagens vekslingskurs.

Golar legger på sin side inn flere eiendeler i selskapet: FSRU-enheten (flytende lagrings- og regassifiseringsenhet) som for tiden er under bygging ved Samsung-verftet i Sør-Korea, to moderne LNG-skip som er egnet for konvertering til FSRU-enheter, samt rettigheten til å investere inntil 25 prosent i kraftprosjektet i Sergipe i Brasil, hvor en investeringsbeslutning er ventet i andre halvår i 2016.

Golar vil også gi selskapet en ettårig opsjon på å kjøpe ytterligere to LNG-skip som kan konverteres til FSRU-enheter.

For sin eierandel på 50 prosent stiller Stonepeak nærmere bestemt med 117 millioner dollar i kontanter, 100 millioner dollar for preferanseaksjer i selskapet og 75 millioner dollar i ytterligere egenkapital.

Sammen med en forpliktelse fra Golar LNG om å skyte inn 75 millioner dollar frem til første kvartal 2018 ventes finansieringen å dekke investeringene knyttet til nybygget, konverteringen av to LNG-skip til FSRU-enheter og andelen av Sergipe-prosjektet.

Tor Olav Trøim er aksjonær og styremedlem i Golar LNG, som er notert på amerikanske Nasdaq og på OTC-listen i Norge.

Stonepeak Infrastructure Partners er et oppkjøpsfond som i hovedsak investerer i energi, transport, vannprosjekter og kommunikasjon. Selskapet ble stiftet i 2011, har hovedkontor i New York og forvalter 5,7 milliarder dollar for sine investorer, ifølge opplysninger fra selskapet.

 

 

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.