- Vær så snill, stopp den sutringen, sier Vibeke Hammer Madsen, administrerende direktør i Virke.

Det kommer som en reaksjon på den siste tidens debatt om forslagene fra arbeidstidsutvalget om endringer i den norske arbeidsmiljøloven (se faktaboks) der en samlet arbeidstakerside går til frontalangrep på forslagene: – Resultatet hadde blitt så forbasket mye bedre om vi hadde vært med dnPlus (DN+)

- Vår melding til statsråden er: Dette forslaget må ikke legges i en skuff, sier hun.

Kommentaren kommer under Virkes konjunkturseminar, der organisasjonen legger frem ferske analyser og prognoser vedrørende norsk økonomi.

Virke er næringslivets nest største hovedorganisasjon og omfatter omtrent 20.000 virksomheter med 225.000 arbeidsplasser.

Ønsker modernisering

- Store endringer kommer raskt, og arbeidslivet må moderniseres. Jeg reagerer på frontalangrepet mot arbeidstidsutvalget. Det er ingen revolusjon eller store, dramatiske endringer som foreslås, sier Hammer Madsen.

Hun reagerer særlig på at arbeidstakerorganisasjonene LO, YS og Unio mener de ikke var tilstrekkelig involvert i utarbeidelsen av rapporten.

- Alle hadde muligheter til å komme med innspill. Når du har arbeidstagerorganisasjoner som sier «vi hadde ikke påvirkning», så kjenner jeg meg ikke igjen i dette.

- Skremsel

Virke-sjefen kommer med følgende oppfordring til arbeidsminister Anniken Hauglie (H):

- Nå må hun holde fast på at Norge er inne i en omstilling og tørre å stå på det regjeringen har sagt, nemlig at vi trenger en modernisering av lover, regler og tariffavtaler inn mot fremtiden, sier Hammer Madsen til DN etter seminaret.

Hun kaller arbeidstakerorganisasjonenes kritikk av både rapporten og prosessen for «skremsel», og oppfordrer dem til å nyansere sin beskrivelse av forslagene Virke-sjefen mener er «gode for fremtiden».

- Skremselen fra arbeidstakersiden mener jeg må nyanseres, for jeg finner ikke i de forslagene at de er så dramatiske som det kan høres ut fra arbeidstakersiden, sier Hammer Madsen.

- Forbannet

Det er blant annet følgende uttalelser Virke-sjefen reagerer på:

- Det vi er forbannet på, er at resultatet hadde blitt så forbasket mye bedre om vi hadde vært med, sa leder Knut Aarbakke i Akademikerne til DN forrige uke.

Han uttalte også at de var «uenige i mesteparten».

Sammen med lederne i de tre andre hovedsammenslutningene på arbeidstakersiden, LO, YS og Unio, gikk han kraftig ut mot forslagene fra arbeidstidsutvalget. Flere av forslagene fra utvalget utfordrer den norske modellen, mener de fire.

Utvalget, som ble nedsatt av tidligere arbeidsminister Robert Eriksson (Frp), la frem sin rapport på nyåret. Nå er forslagene på høring, og arbeidstakerorganisasjonene er klare i sin dom.

- Vi går ut fra at dette legges i en skuff, sa Unios leder, Ragnhild Lied.

Følg markedet på DN Investor

Les også på DN.no:

Asia i dag: Spådde finanskrisen - nå sparkes han  

Én god og én dårlig nyhet til deg som står uten jobb akkurat nå  

Anders (29) startet opp «AirBNB for bruktbiler» ved siden av full jobb  

Kjemper mot godene i Nordsjøen dnPlus (DN+)

Finansmannen Peter Warren saksøkes av selskapet han var med å starte, finans­huset Warren as. Erstatnings­kravet kan komme opp i 200 millioner kroner: Warren saksøker Warren dnPlus  (DN+)

Anbefalt av DNtv:

Alpine helvetesuker
Se de norske alpinstjernene tynes for å bli best i verden
04:42
Publisert:

Hør siste episode av DNs podkast «Finansredaksjonen»:

Om den store "brexit"-uroen, endelig åpnet et vindu seg i finansmarkedene og er de over 60 verdt en ekstra ferieuke?

Hør DNs siste podcast om Vipps, fremtidens biler og om eiendom som både er dyr og billig:

DN Ekspress er et nyhetsbrev fra Dagens Næringsliv. Tips en venn om å få DN Ekspress rett i innboksen din til morgenkaffen eller bussturen, alle kan registrere seg her.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.