«The Imitation Game» var nominert i hele fem kategorier under prisutdelingen, men dessverre for regissør Morten Tyldum ble det ingen gylne statuetter. Ikke at han sutrer over det.

– Bare det å bli nominert til fem Golden Globe-priser, er helt fantastisk. Det er dette du drømmer om å få oppleve en gang, sier Tyldum til NTB i sin nye hjemby.

– Nå skal jeg ha det gøy, for det er viktig ikke å ta alt for alvorlig her. Det er viktig å nyte øyeblikket, fortsetter han.

Nye prosjekter

Tyldum ser ikke minst fram til å bygge ut spillefilm-CV-en etter sin mye omtalte Hollywood-debut om matematikeren og kodeknekkeren Alan Turing (1912-1954).

– Jeg har noen prosjekter. Jeg skal faktisk ta noen avgjørelser i de nærmeste ukene. Det er deilig å jobbe og snakke om nye ting og ikke bare «The Imitation Game». Jeg prøver å skvise inn litt jobb innimellom, sier han.

Innen den tid, nærmere bestemt førstkommende torsdag, skal Oscar-nominasjonene avgjøres. Da er Tyldum på vei til Sør-Afrika, hvilket gjør det vanskelig å få fulgt med.

– Jeg sitter faktisk på flyet når det annonseres, så det er helt grusomt. Jeg kommer til å være dritnervøs når jeg går av og skrur på telefonen min når jeg mellomlander på Heathrow. Det blir ekstremt spennende.

Sikkert er det at Tyldum har beholdt Oscar-optimismen tross Golden Globe-nedturen.

– Jeg tror vi får noen nominasjoner. Men hvor mange vi får, det vet jeg ikke. Det er det som er spennende. Med ni BAFTA-nominasjoner ser det lovende ut.

Charlie-markering

Dette var den 72. Golden Globe-utdelingen i rekken. Oppvekstskildringen «Boyhood» danket ut «The Imitation Game» som beste dramafilm, samtidig som førstnevntes Richard Linklater også vant for beste regi.

Samme films Patricia Arquette tok innersvingen på Keira Knightley i beste kvinnelige dramabirolle, mens Eddie Redmayne («The Theory of Everything») tuktet landsmannen Benedict Cumberbatch innen beste mannlige dramahovedrolle.

Beste kvinnelige dramahovedrolle gikk til Julianne Moore for hennes spill i «Still Alice».

På komediefronten gjorde Alejandro González Inárritus' «Birdman» sine saker bra. Hovedrolleinnehaver Michael Keaton vant som beste skuespiller, og forfatterlaget ledet av Inárritu selv gikk til topps i manusklassen.

Seremonien ble ledet av Amy Poehler og Tina Fey, som innledet med å peke nese av både Nord-Korea og overgrepsanklagede Bill Cosby.

Flere av de celebre gjestene og deltakerne markerte tydelig sin støtte til terrorofrene i Frankrike, blant dem George Clooney som fikk Cecil B. DeMille-æresprisen.

Prisen for beste fremmedspråklige film, der svenske «Turist» var kandidat, gikk til russiske «Leviathan».

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Les også: Tyldum-film klarte ikke topp ti i Norge

 
Fem Golden Globe-nominasjoner til «The Imitation Game»

Lever godt på Aksel og Mortens suksess