Goldman Sachs høyner kursmålet på Royal Caribbean Cruises (RCCL) fra 49 til 56 dollar per aksje og gjentar sin nøytralanbefaling, ifølge en analyserapport mandag.

company:rcl

«Carnival Cruise Lines (CCL) og RCCL som står for rundt 70 prosent av den totale kapasiteten innen cruiseindustrien har allerede offentliggjort fjerdekvartalsresultatene, med positiv 2014-guiding som overgikk investorenes forventninger», heter det.

Positive signaler
Goldman Sachs mener ledelsens kommentarer før «wave season» var oppløftende.

«RCCLs nettoyield og inntekter i fjerde kvartal var bedre enn vi hadde ventet ettersom at salget om bord på skipene og sen etterspørsel i Europa og Asia var sterk», heter det.

Meglerhuset tror selskapets sterke guiding for 2014 er en indikator for de tidlige fasene av «wave season».

«Vårt estimat for resultat per aksje har blitt økt fra 3,06 til 3,34 dollar og 3,64 til 4,08 dollar for henholdsvis 2014 og 2015», heter det.

Mer tro på Carnival
Til tross for høyere RCCL-estimater så har Goldman Sachs` analytikere større tro på konkurrenten Carnival (CCL).

«Vi tror et sterkt antall av sene bestillinger for RCCL i fjerde kvartal 2014, spesielt i Europa og Asia, er en god indikator på at flere av kundene som bestiller ferie sent nå velger å dra på cruise», heter det.

Ifølge Goldman vil også Carnival få fordel av dette ettersom at selskapet har rundt 31 prosent av sin kapasitet i Europa.

«I tillegg så er Carnivals fornyede markedsføringstiltak de seneste månedene perfekt timet for å sikre nye reisende», heter det.

Meglerhuset mener CCLs utfordringer de seneste årene burde øke potensialet for enda større overraskelser på oppsiden for selskapet.

Goldman har en kjøpsanbefaling på CCL med kursmål på 43 dollar per aksje.

RCCL-aksjen RCL er ned 1,90 prosent til 309,50 kroner på en positiv Oslo Børs mandag.

Les også:
Økt optimisme i industrien: Nå går det enda bedre

Kraftig boligordrefall for BWG Homes i Norge (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.