Oppdatert: Google Chrome er nå klar til nedlasting fra denne siden .

Google går inn i nettleserkrigen, og kommer i løpet av tirsdag til å lansere en nettleser som skal konkurrere mot Microsoft Internet Explorer, Mozilla Firefox og Opera.

Den nye nettleseren vil få navnet "Google Chrome", og er nå offisielt bekreftet av Google i et blogginnlegg .

Produktsjef Sundar Pichai og utviklingsdirektør Linus Upson i Google skriver i blogginnlegget at de lanserer den nye nettleseren for å gi brukerne økt nytteverdi og samtidig bidra til økt innovasjon på web-en.

Google sier de har forsøkt å forestille seg hvordan en nettleser kunne sett ut hvis man hadde begynt helt fra start, og bygget en nettleser derfra.

Tenker nytt
- Vi innså at web-en hadde utviklet seg fra i hovedsak enkle tekstsider til innholdsrike, interaktive applikasjoner, og at vi var nødt til å tenke helt nytt, sier Sundar og Upson.

Chrome skal ifølge blogginlegget være strømlinjeformet og enkel på overflaten, men under panseret være designet for å kjøre dagens komplekse web-applikasjoner på en bedre måte. Blant annet skal hver fane ("tab") kjøres i en isolert "sandkasse", slik at hvis en applikasjon i en fane krasjer, så skal ikke hele nettleseren krasje. Dette er funksjonalitet også Microsoft har tatt i bruk i sin kommende Internet Explorer 8-nettleser.

Betaversjonen av nettleseren lanseres i mer enn 100 land, i første omgang for Windows. Mac- og Linux-versjoner skal komme.

Les også: Microsofts nye nettleser

Diskuter saken under!(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.