Google sikter seg inn mot de mest innbringende forbrukerne, og slipper i kveld tre nye produkter under Nexus-fanen.

Med sin nye Nexus 6 smarttelefon, Nexus 9 nettbrett og mediesenteret Nexus Player kvesser Google knivene i konkurransen mot Apple.

Det viser blant annet prisingen av produktene, de er lagt på linje med konkurrerende produkter fra Apple.

Slik blir de nye produktene:

 • Smarttelefonen Nexus 6 får en skjerm som er på 5,9 tommer (målt diagonalt). Apples Iphone er 5,5 tommer stor.
 • Nexus 6 er utarbeidet sammen med Motorola.
 • Ifølge the Telegraph har den ramme av aluminium, HD-skjerm og kamera som tar bilder i 16 piksler.
 • Smarttelefonen har fremovervendte stereohøyttalere, og en turbo-lader som gir opp til seks timers bruk etter bare 15 minutters lading.
   
 • Nettbrettet Nexus 9 er laget i samarbeid med HTC, og har en skjerm som måler 8,9 tommer diagonalt.
 • Nexus 9 har aluminumsramme, og kommer med et tastatur som festes magnetisk til nettbrettet og kan bøyes i to retninger.
   
 • Mediesenteret Nexus Player er utviklet i samarbeid med Asus, og har form som en hockeypuck. Dekoderen kan kobles til tv og bruker wifi til å strømme filmer og serier. Det er også en spillkonsoll.
   
 • Både Nexus 6 og 9 kommer med operativsystemet Android Lollipop, som også ble lansert idag.

Les mer om de viktigste endringene i Android L her: Slik blir nye Android

Vil ha flere av Apples kunder

Selv om 85 prosent av smarttelefonene som ble solgt verden over i andre kvartal hadde operativsystemer fra Google, er er det Apple som har grepet om de mest utviklede markedene og dermed også  de mest innbringende kundene.  Disse brukerne vil Google gjerne ha flere av.

Ifølge The Wall Street Journal skal alle de tre nye produktene skal være klare for forhåndsbestilling i slutten av denne uken. Telefonen vil bli solgt i 27 land, og være på plass i butikkene i november.

Girer opp konkurransen

Google varslet også i dag at de vil lansere en ny versjon av operativsystemet sitt. Den nye versjonen heter Android L, for Lollipop.

- Vi har respekt for det Apple gjør, men vi har en annen tilnærming. Med Android L ønsker vi å vise hele spekteret , sier Sundar Pichai, ansvarlig for forretningsenhetene Google Android, Chrome og Apps, ifølge The Wall Street Journal

Android L er den femte generasjonen av Android, og den setter standarden for funksjonalitet og brukervennlighet for alle Android-telefoner i verden.

Ifølge The Telegraph har Lollipop en ny visuell stil, med blant annet direktevarsler når skjermen er låst.

- Lollipop er laget for en verden der man bruker mange forskjellige produkter hver dag, fra telefoner og nettbrett til tv. Med Lollipop blir det enklere å ta opp igjen tråden der du slapp. Sanger, bilder, apper, og nylige søk på et av dine Android-produkter blir umiddelbart tilgjengelig på alle, sier Pichai, ifølge The Telegraph.

Ifølge The Wall Street Journal er lanseringen av Android L viktig av to grunner. Den legger grunnlaget for Googles konkurranse med Apple, i tillegg til at den skal gjøre det mulig for Googles partnere å lage telefoner som er tilpasset mindre utviklede mobilmarkeder.

Må utvikles videre

Google Android er det største operativsystemet og økosystemet for smarttelefoner, nettbrett og personlig elektronikk i verden. Det er dette systemet Samsung, Sony, LG og HTC benytter seg av i sine smarttelefoner, smartklokker og nettbrett.

Selve systemet er utviklet av Google og gjøres fritt tilgjengelig for telefonprodusentene, som på sin side har mulighet til å gjøre tilpasninger til Android slik at det ser litt forskjellig ut på ulike produkter.

Når det gjelder oppdateringer innebærer dette en stor forskjell mellom Apple og Google. Når Apple lanserer en ny versjon av sitt operativsystem, Ios, kan alle brukere laste det ned straks.

I Androids tilfelle er det opp til telefonprodusentene å sende ut oppdateringer som er testet mot hver enkelt modell de lager. Og det tar tid.

Les også:

- Helge Lunds markedsverdi er 24 milliarder

Fullt opprør mot 500-lappen

Lunds lønnsfest  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.