Det er 700 flere nyetableringer i første halvår sammenliknet med første halvår i fjor. Det er første gang på tre år at antall nyetableringer øker.

– En gledelig utvikling, sier statssekretær Halvard Ingebrigtsen i Nærings- og handelsdepartementet i en pressemelding.

Les også: Fikk gründerpris for vaffelrøre

- Vi støtter
Første halvår registrerte Foretaksregisteret 13 715 nye selskaper. Det er drøyt fem prosent flere nyregistreringer enn i samme periode i fjor.

– Det er avgjørende at flere våger å satse, og regjeringen er opptatt av å støtte gründere. De som starter og utvikler bedrifter, bidrar til å skape de verdiene vi alle skal leve av, sier Ingebrigtsen.

Ingebrigtsen sier det samtidig er viktig at statens virkemiddelapparat fungerer optimalt for å hjelpe og gjøre det enkelt og oversiktelig for gründere å etablere seg. Ingebrigtsen viser blant annet til den pågående evalueringen av Innovasjon Norge.

Les mer om norske gründere med suksess:

Latterlig suksess

Miniflyselskap øker fra 1 til 2 fly

Skagen-toppene soper inn (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.