I sitt eksamensprosjekt tegnet designeren Nima Shahinian en ny stikkontakt. Forskjellen fra vanlige stikkontakter var en spiralform rundt hullene som støpselet skal inn i. Formen gjør at brukerne «treffer» hullene uansett hvordan de setter inn støpselet.

Foruten å fjerne et aldri så lite daglig irritasjonsmoment for vanlige folk er stikkontakten særlig egnet for mennesker med nedsatt finmotorikk eller dårlig syn.

Nima Shahinian fikk A på oppgaven og har allerede vunnet Norsk Designråds 1. pris for unge talenter i 2013.

«Flow er en enkel og genial idé. Vi lurer på hvorfor ingen har tenkt på dette før. Det bør sette en ny standard for stikkontakter» skriver Norsk Designråd om oppfinnelsen.

Nå begynner også pengene å strømme inn, bokstavelig talt.

- Jeg tror på inntekter mellom 15 og 20 millioner kroner, og det er ikke optimisten som snakker, sier designeren til Finansavisen.

I helgen signerte den unge designeren en kontrakt med norske HomeControl, som sikrer ham en royalty på én krone per solgte stikkontakt.

Det selges åtte millioner kontakter i Norge årlig, og et ukjent antall kontakter i Europa, skriver Finansavisen.

- Det er første gang jeg har drukket champagne til frokost, sier Nima Shahninan.

Les også på DN.no i dag:

Derfor er Oslo en dårligere studentby

– Arven etter John Alvheim og Frps sosiale profil har fått seg en knekk  

– Dette kan stoppe hele boligmarkedet raskere enn vi er klar over  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.