Société Générale-strateg Albert Edwards, som for ett år siden spådde USA-resesjon, tror aksjemarkedet ligger an til å falle kraftig, og mot hans estimat på 500 poeng for S&P-indeksen, ifølge hans siste strateginotat, skriver Finansavisen.

Torsdag sluttet S&P 500 på 843,74 poeng, og kan dermed etter Edwards mening stå foran et fall på 40 prosent.

Les også: - Dommedag venter på børsene

"En stor overraskelse"
"I 2009 er det ikke den voksende faren for depresjon i de utviklede økonomiene som vil komme som en stor overraskelse, det er den økonomiske implosjonen i Kina og den globale og geopolitiske risikoen som følger av det," skriver Edwards.

Vekstøkonomier som Kina er særlig utsatte når den globale likviditetspumpen går i revers, mener Edwards.

Devaluering i Kina?
Société Générale-strategen utelukker ikke en megadevaluering av yuanen, og viser til at myndighetene i Kina devaluerte med 33 prosent på slutten av 1993.

Et slikt tiltak kan virkelig gi en reprise av 1930-tallet, påpeker Edwards, da handelskrig forsterker den økonomiske nedturen.

Edwards foretok en heving av den taktiske aksjeksponeringen fra 30 til 50 prosent i oktober, med henvisning til at det var fire bear markets-rally før bunnen ble nådd i 2001-2003 og på 30-tallet. Men nå peker indikatorene ifølge strategen på at den oversolgte perioden i aksjemarkedet er over.

Albert Edwards: - Sett Greenspan i fengsel






(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.