Norge vil bidra med 3,3 millioner kroner til gjennomføring av de kommende valgene i Haiti, opplyser utenriksminister Børge Brende (H).

– Norge ønsker å støtte opp under en fortsatt demokratisk utvikling i landet. Det er positivt at haitiske myndigheter nå gjør en innsats for å gjennomføre valgene til tross for en vanskelig politisk situasjon de siste årene, sier Brende.

Haiti, som er det fattigste landet på den vestlige halvkule, har planer om å gjennomføre president-, parlaments- og lokalvalg i løpet av de gjenstående månedene av 2015.

– Den internasjonale støtten til valgene er et viktig bidrag for å sikre politisk stabilitet, godt styresett og et bedre liv for Haitis hardt prøvde befolkning, mener Brende, som oppfordrer andre land til å bidra til å styrke den demokratiske prosessen i landet.

De kommende valgene i Haiti får organiseringshjelp fra FN. Norges støtte blir sendt gjennom FNs utviklingsfond UNDP, opplyser utenriksdepartementet.

Siden jordskjelvet i Haiti i 2010, der minst 230.000 mennesker omkom, har Norge støttet opp om gjenoppbyggingen, landets demokratiske strukturer og økonomisk og sosial utvikling.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Les også:

– Aftonbladet er ikke til salgs

Øyvind Eriksen: Det norske oljeselskap ble advart om fordelingen av Johan Sverdrup

Økonom: Et rentekutt i september henger i en tynn tråd

Se DNTV: DNs bilanmelder prøvekjører «verdens beste bil»

- Det buldrer og braker og man blir presset tilbake i stolen
Ikke rart DNs bilanmelder synes dette er verdens beste bil.
03:15
Publisert: