SAS-styret har valgt Rickard Gustafson som Mats Janssons etterfølger.

- Gustafson er en erfaren leder med gedigen internasjonal erf#229 som har vist at han kan skape gode resultater. Han har i dag som konsernsjef for Codan/Trygg-Hansa et nordisk ansvar og har også bred erf#229 fra blant annet strategiutvikling, markedsføring og prosessoptimering fra både Codan/Trygg-Hansa og GE Capital. Hele styret er enige om at Rickard Gustafson er den rette personen til å ta utfordringene i SAS, gjennomføre Core SAS-strategien og sikre lønnsom vekst, sier styreleder Fritz Schur i en kommentar.

Den nye SAS-toppen kommer fra forsikrings- og finansbransjen og er utdannet sivilingeniør med spesialisering innen industriell økonomi fra Linköpings Tekniske Högskola i Sverige. Han er gift og har to barn.

- Et unikt selskap
Gustafson sier at han ser frem til å bygge videre på SAS´ fremtidsplattform:

- SAS er et spesielt og unikt selskap i Skandinavia. De siste årene har det blitt lagt ned et enormt arbeid for å skape en plattform for fremtiden. Jeg ser frem til å bygge videre på denne sammen med alle medarbeiderne i SAS, sier han i en kommentar.

Nåværende konsernsjef i SAS, Mats Jansson forlater sin stilling 1. oktober i år. Rickard Gustafson tiltrer som SAS-sjef senest i mars 2011. Frem til da fungerer visekonsernsjef John Dueholm i konsernsjef-rollen.

Les også: Flere kunder, men mer trøbbel for SAS (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.