Høegh-arvingen Leif O. Høegh totaloppusset sin herskapseiendom, som ligger svært godt skjult på Skøyen i Oslo, for 200 millioner kroner da han flyttet hjem fra London, skriver Finansavisen.

Prisen bare for denne oppussingen er høyere enn prisen Kjell Inge Røkkes Aker ga da den kjøpte landets dyreste bolig, giganteiendommen Munkebakken, fra Arne Fredly i 2007.

- Det er min privatbolig. Jeg har ikke lyst til å si noe om den, sier Høegh til avisen om det gjennomførte rehabiliteringsarbeidet.

Herskapelig løkkebruk
Eiendommen ble ifølge avisen utskilt og bebygd på slutten av 1830-tallet, som et herskapelig løkkebruk med en stor hovedbygning og to sidebygninger i åpen hesteskoform.

Det er i perioden 1930-tallet til 50-tallet blant annet gjort vesentlige endringer i empirestil med hovedbygningen. Det skal blant annet ha skjedd med hjelp fra rådhusarkitekt Arnstein Arneberg.

Les også: Dette er de hotteste luksusboligtipsene


Reitan-arving kjøper kjempevilla til 50 millioner


<b>Gigantsmell for Høegh-fetterne </b> (2010)(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.