- Det har vært hektisk!

Men så har da Geir Inge Solberg åpenbart heller ingen planer om å kaste bort tiden. Ikke før børsmeldingen om avgangen til konsernsjef Simen Mørdre var sendt ut, gikk han i gang med det som kan se ut til å bli en temmelig krevende oppgave: Gjenreise selskapets omdømme og lønnsomhet.

Det står ikke særlig bra til med noen av delene per i dag.

Det er alltid både vemodig og dramatisk å skifte toppsjef.

- Dagen begynte med infomøte på telefon med de ansatte både i Norge og Sverige. Siden har det gått slag i slag med å snakke med folk internt, sier Actas sylferske toppsjef til DN.no tirsdag ettermiddag.

For de har litt å snakke om, de 270 ansatte som er tilbake i det som en gang var en meget innbringende forretningsvirksomhet.

- Hva sa du til de ansatte?

- Det er alltid både vemodig og dramatisk å skifte toppsjef. Men jeg har sagt til dem at vi har så mange dyktige folk i Acta at dette skal gå meget bra. Nå skal vi gjennomføre den nye strategien som vi la frem før sommeren. Jobben fremover blir å vise at vi både kan få nye kunder, og tjene penger, sier Solberg.

Les også: - Vi må gjenreise selskapet

Hardt for pengene
"Vi jobber hardt for pengene dine" har vært Actas slagord i flere år. Det siste året og vel så det kunne det greid seg med "hardt for pengene".

Finanskrisen har ikke bare gitt kundene store tap, men også sendt Actas aksjekurs rett i dørken. Hundrevis av ansatte har måtte rydde kontorpultene sine, og selskapet har blitt rystet i grunnvollene av nærmest endeløse negative oppslag i media.

Det har vært skrevet om sleipe salgsmetoder, elendige produkter og grådige ansatte. At gründeren Fred Anton Ingebrigtsen ble siktet for innsidehandel hjalp heller ikke.

På toppen av det hele måtte hele bransjen omstille seg som følge av nye og strengere krav fra myndighetene til salg av finansprodukter og rådgivning.

Vi er ferdig med nedbemanningen nå, og det er veldig godt å ha det bak seg.

Selskapet har akkurat avsluttet den siste av mange slankekurer, der antall ansatte ble redusert fra 426 til 270.

- Vi er ferdig med nedbemanningen nå, og det er veldig godt å ha det bak seg, sier Solberg.

Skal satse på kvalitet
Før sommeren presenterte Acta en helt ny strategi og en helt ny organisering av selskapet, som rådgivningsselskapet håper og tror skal ta dem tilbake til gamle høyder.

Det vil ikke være noen stor overdrivelse å si at Simen Mørdre forlater et selskap med et litt lurvete rykte. Men dersom Solberg lykkes med sin plan, skal folk i fremtiden forbinde Acta med noe annet:

- Kvalitet. Jeg har bakgrunn fra bank og forsikring og mitt fokus vil være på forvaltning og kvalitet, sier bergenseren som er utdannet siviløkom ved Norges Handelshøyskole og kom til Acta fra jobben som administrerende direktør i Vital Fondsforsikring AS i 2000.

- Hva blir den største forskjellen med deg som sjef?

- Endringene vil ikke komme bare fordi det er jeg som er sjef, men den endringen som er gjort i Acta, skal bli synliggjort gjennom meg. Det handler om fokus på større kunder, bredere produktspekter, og, gjentar Solberg, - kvalitet.

Det som er helt sentralt nå er å tilby gode investeringsmuligheter for de kundene som er meste kompetente (...).

For de flinke og rike
Men det er ikke bare selskapet som sådan som skal være gjennomsyret av kvalitet. Også kundene skal være fra øverste hylle.

- Det som er helt sentralt nå er å tilby gode investeringsmuligheter for de kundene som er meste kompetente, de som skjønner hva dette handler om, sier Solberg.

Ikke bare skal fremtidens typiske Acta-kunde være proff - han skal også ha godt over gjennomsnittet penger å "leke med".

I selskapets nye strategi er målet at Acta skal være det foretrukne forvaltningselskapet for de 10-15 prosent mest velstående personene i Norden.

Med den helt nye strategien, og de nye målene, mente selskapet det var et naturlig tidspunkt å gjøre lederbyttet på. Men de som tror at Simen Mørdre er helt ute av Acta, må tro om igjen.

- Jeg vet ikke helt hva han har tenkt å gjøre nå, men han vil være tilgjengelig for meg i tiden fremover, og det setter jeg stor pris på, sier Solberg.

Meldingen om sjefsbyttet i Acta ble ikke spesielt godt mottatt på Oslo Børs, der aksjen falt 4,14 prosent til 2,55 kroner.

Diskutér saken under.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.