Statistisk sentralbyrå (SSB) har ansvar for å holde styr på den norske utenrikshandelen, blant annet importen og eksporten av varer og tjenester. Om du handler på nettet selv, eller om butikkjedene bestiller fra sine leverandører, må det uansett inn over landegrensen – og der fanges det opp i statistikken.

Færre slips

Nå før jul har SSB sett nærmere på importtallene.

 – Bløte pakker er ikke alltid så populære – særlig ikke hos den yngre garde. Barn og unge kan derfor glede seg over at det er blitt importert færre skjorter, bluser, skjørt og slips i oktober og november i år enn i de samme månedene i fjor, skriver statistikkbyrået i en melding.

Det er importert nesten 115.000 slips, men det er rundt 10.000 færre enn året før. Imidlertid økte sokke- og strømpeimporten med rundt 400.000 til 7,8 millioner par.

Brett og monoski

Samtidig viser tallene at importen av snøbrett og monoski øker. Importen er opp rundt 25 prosent, til rundt 20.000. Også importen av alpinski har økt.

– På elektronikksiden var det en ørliten nedgang i importen av både mobiltelefoner og barbermaskiner. Men for dem som sterkt ønsker seg ny mobil til jul, kan vi berolige med at det tross nedgangen ble innført nærmere 600.000 eksemplarer, skriver SSB.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.