– Dette er bare marginalt mer sjarmerende enn å gå inn i helvetes forgård, også kjent som Abercrombie & Fitch, skrev Lunsjguidens Salt & Pepper da de var på besøk på en Joe & The Juice i Oslo i 2017.

Tross DN-duoens knusende dom over stemningen i lokalet, er det ingen tvil om at den danske juice-, kaffe- og sandwich-kjeden er blitt populær i Norge. I 2018 dro kjeden inn 125,6 millioner kroner i inntekter, en oppgang fra 122 millioner i 2017.

Men til tross for ny omsetningsrekord siden oppstart i Norge i 2013, sliter «Joe» på bunnlinjen. Aldri før har kjeden levert et større underskudd, og i 2018 endte tallet på nesten 20 millioner i minus.

Søndag ettermiddag har det ikke lyktes DN å få svar på spørsmål sendt til den norske ledelsen i Joe & The Juice.

Garanti fra morselskapet

Siden 2015 har Joe & The Juice Norge gått med et samlet underskudd før skatt på 49 millioner. Kun i 2014 og 2015 gikk kjeden med mindre overskudd i Norge.

Av årsberetningen fremkommer det at kjedens morselskap, Joe & The Juice as har garantert for driften frem til sommeren 2020, noe det også måtte gjøre på samme tidspunkt i fjor.

I tillegg øker den kortsiktige gjelden med over ti millioner, til 48,2 millioner kroner. Ifølge årsberetningen påvirkes morselskapet av endringer i kursen mot danske kroner og euro, ettersom Joe & The Juice as har «en del» gjeld i nevnte valutaer.

USAs pågående handelskrig med Kina påvirket eurokursen mot flere lands valutaer.

Startet i 2002

Kjedens gründer Kaspar Basse åpnet den første kaffebaren i København sentrum i 2002, og har siden den tid ekspandert til hele verden. Lenge har kjeden også vært kjent for å bare ansette gutter.

Da D2 møtte Joe & The Juice-sjef og gründer Kaspar Basse i 2016, sa han at han «tidlig i prosessen ikke hadde en klar idé om at det skulle være gutter».

– Vi hadde erfaring med at enkelte menneskers tilstedeværelse og utførelse hadde enorm påvirkning på salget. Vi hadde vært idioter om vi ikke satte det i system og utviklet det, sa Basse den gangen.

I Norge har Joe & The Juice 34 kaffebarer, hovedsakelig i Oslo-området og ellers på Østlandet.

På verdensbasis har kjeden utsalgssteder over hele Europa, samt i USA. Siden Basse solgte seg ned i selskapet, har kjeden vært eid av to ulike private equity-fond.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.