– Hvis man ser hvordan de arbeidet med dette i Kina, så vet man at hjemmelevering spilte en sentral rolle for å hindre ytterligere spredning. Det er et ansvar vi nå tar alvorlig her i Norge, sier daglig leder i Kolonial Karl Alveng Munthe-Kaas.

Spredningen av koronaviruset har satt en støkk i norsk næringsliv, og flere bedrifter har nå enten sendt ansatte til hjemmekontor eller satt i gang permitteringer.

Frykten for å bli smittet av viruset er noe som merkes hos matleveringsselskapet Kolonial. Ifølge den daglige lederen har antall bestillinger for hjemmelevering av mat økt kraftig den siste uken. Som følge av dette har selskapet tatt grep for å gå etterspørselen i møte.

På spørsmål om det er noen spesielle varer Kolonial nå ikke klarer å levere, svarer Munthe-Kaas:

– Vi tar grep for å øke kapasiteten, og snakker med flere bedrifter som driver permittering, for å hente inn arbeidskraft fra disse. Vi bemanner opp og henter inn flere biler, sier han til DN.

Pågangen hos Kolonial er nå blitt så stor at første dag for levering av bestilling er førstkommende søndag.

Nedsatt krisestab

Munthe-Kaas understreker at alle som får lagt inn en bestilling kommer til å få varene levert, men at det vil ta lengre tid. Det kommer som følge av at de ulike lukene gjennom dagene er blitt fylt opp.

Ryan Whitley skiftleder i Kolonial, drar kasser ut på lasterampen. Folk bestiller større leveranser nå enn vanlig, sier han.
Ryan Whitley skiftleder i Kolonial, drar kasser ut på lasterampen. Folk bestiller større leveranser nå enn vanlig, sier han. (Foto: Per Thrana)

– Vi har nedsatt en krisestab for å sikre at vi opprettholder driften. Forrige uke steg veksten kraftig, og da økte vi kapasiteten det vi kunne på kort sikt. Vi ligger på et mye høyere kapasitetsnivå, men etterspørselen har overgått det også, sier Munthe-Kaas.

Samtidig er han klar på at selskapet følger direktiver fra Folkehelseinstituttet, og sier at selskapet ikke har registrert noen smittede.

– Gitt hvordan dette eskalerer ellers må vi passe på for å gjøre det vi kan for å forhindre ytterligere smitte. Vi har innført en rekke tiltak for med utgangspunkt i retningslinjene fra Fhi.

Stenger alle treningssentre

Sats stenger alle treningssentre midlertidig som et forebyggende tiltak for å bidra til å begrense smittespredning av koronaviruset, ifølge en melding torsdag.

«Som en markedsleder i Norden er det viktig for Sats å ta et utvidet ansvar og bidra til den generelle folkehelsen, også i vanskelige situasjoner som denne», skriver treningskjeden i en melding.

Nedstengningen vil tre i kraft klokken 12.00 torsdag og vil i første omgang vare i 14 dager. Alle medlemskap settes på vent, opplyses det.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.