Med merker som Prada, Gucci og Dolce & Gabbana i hyllene er Kamikaze i Hegdehaugsveien i Oslo  «Norges ledende moteforretning», ifølge hjemmesiden.

Men luksusbutikken sliter med å gjøre opp regningene sine, viser en kredittsjekk. Kamikaze er registret med betalingsanmerkninger på 606.000 kroner og både tollmyndighetene og revisjonsselskapet BDO har tatt utlegg i selskapets bankkonto og i en bil. Skatt øst har nå begjært moteforretningen konkurs og rettsmøte er berammet i Oslo byfogdembete 11. mai.

I restruktureringsfase

- Vi løser opp i den konkursbegjæringen. Kamikaze er i en restruktureringsfase etter å ha slitt en periode der vi har merket oljebremsen og forbruket har gått ned. Nå synes vi handelen har begynt å ta seg opp igjen og ser lyst på fremtiden i luksussegmentet og i varehandelen generelt, sier styreleder Kristian Horgen.

Les også: - Alle handler luksusprodukter

Kamikaze ble også begjært konkurs av Skatt øst i desember ifjor, men det ble ikke åpnet konkurs dengang. Ifølge Horgen skylder luksusbutikken skattemyndighetene vel 100.000 kroner.

- Vi er i ferd med å gjøre opp kravet og vi jobber også med å dekke inn alle de gamle forholdene, kommenterer Kristian Horgen.

Det sist tilgjengelige regnskapet fra 2014 viser en omsetning på 15,6 millioner kroner og et resultat før skatt på vel 300.000 kroner. Fjorårets regnskapt er ikke ferdigstilt ennå, opplyser styreleder Horgen. Nå planlegger han pusse å opp butikken.

Datterselskap konkurs

I februar i år begjærte datterselskapet til Kamikaze oppbud etter å ha endret navnt fra Kamikaze Donna til Exer dagen før konkursåpningen. Ifølge den midlertidige innberetningen fra bostyrer Jon E. Skjørshammer i advokatselskapet Steenstrup Stordrange solgte selskapet dameklær og damesko innen luksusmerker som Gucci, Prada, Christian Louboutin og Jimmy Choo. «Selskapets virksomhet var de siste årene preget av sviktende omsetning og anstrengt økonomi», skriver bostyrer Skjørshammer.

Les også: Luksusbilselger bedrageridømt

I den midlertidige innberetningen pekes det på at finanskrisen har ført til færre kunder i luksusvaremarkedet i tillegg til at anleggsarbeid over lang tid i Bogstadveien og Hegdehaugsveien har «drevet kunder bort fra området». Innkjøp i euro har dessuten gitt lavere marginer og mot slutten av fjoråret ble driften i Kamikaze Donna og Kamikaze samlokalisert i Hegdehaugsveien, ifølge bostyreren.

I dialog om oppgjør

- I datterselskapet gjorde vi det vi kunne for å få til en restrukturering med kreditorene, men fikk det ikke til, sier Kristian Horgen.

Styret begjærte tilslutt oppbud i Kamikaze Donna. Gjelden til kreditorene var på 4,7 millioner kroner, ifølge den midlertidige boinnberetningen, og det konkursrammede selskapet har 2,9 millioner kroner tilgode hos morselskapet Kamikaze.

- Vi har fremmet krav og er i dialog med Kamikaze om et oppgjør, sier bostyrer Jon E. Skjørshammer i advokatselskapet Steenstrup Stordrange.

- Vi kommer vi til å finne en løsning, kommenterer Kristian Horgen.

Les også: Derfor rykker de aller råeste eiendommene fra (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.