Synkende oljepris får skylden for at Norge ikke lenger er landet som importerer mest fra Sverige. Nå er det Tyskland som kjøper mest fra svenskene.

For perioden januar til mai 2015 eksporterte Sverige for mer enn 50 milliarder svenske kroner, altså om lag 47 milliarder norske kroner, til Tyskland. Samtidig eksporterte landet for 49 milliarder svenske kroner til Norge, ifølge tall fra Statistiska centralbyrån (SCB) i Sverige.

Den reduserte oljeprisen får skylden av sjeføkonom Mauro Gozzo i Business Sweden.

– Oljeprisens nedgang har satt opp farten på en pågående norsk bremsing. Det har vært oppsigelser i oljebransjen, og det er klart at norske husholdninger har blitt påvirket, sier Gozzo.

Sverige eksporterer tekniske produkter, biler, IT og mat, samt olje som de kjøper fra Norge og selger etter at den er foredlet.

 

Les også: Kraftige priskutt redder «dødsdømte» spøkelsesbyer i Spania

Nå er det Trondheim som flommer over av utleieboliger

Petter Stordalen: - Jeg var som en styltegående Zlatan

 

Se også:

Utsetting av ørret: - Ren forsøpling av naturen:

Utsetting av ørret: – Ren forsøpling av naturen
Lars Nilssen, produsent av tv-programmet «På fisketur med Bård og Lars», mener utsettingen av ørret i norske vann har gått altfor langt.
02:57
Publisert:
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.