Norgesgruppen, med Johannson-familien som største eier, har de siste årene økt inntektene med fire-fem milliarder kroner hvert år. Fjoråret var intet unntak.

De samlede inntektene til Norgesgruppen økte med 5,5 milliarder kroner i fjor, tilsvarende 6,8 prosent.

– Hovedtrekkene er at vi har hatt en fantastisk god omsetningsutvikling på nesten 7 prosent i 2017. Det er viktig å si at vi fått tilbake grossistleveransen til Bunnpris, og det utgjør halve veksten, sier konsernsjef Runar Hollevik.

Resultatet før skatt falt med 400 millioner kroner, fra 3,2 til 2,8 milliarder kroner.

– Resultatet i fjor var svakere av to hovedårsaker. Det ene var restrukturering i Danmark og det andre var en brann ved Asko-lageret i Vestby, sier Hollevik.

I fjor økte utbyttet fra 605 til 648 millioner kroner.

Sammenlignet med de andre norske grupperingene, er det Norgesgruppen som henter mest penger ut av norsk dagligvare.

Norgesgruppen, med familien Johannson som klart største eier, styrker posisjonen i det norske dagligvaremarkedet. Her fra en boklansering. Fra venstre Knut Hartvig Johansson, Torbjørn Johannson og Johan Johannson.
Norgesgruppen, med familien Johannson som klart største eier, styrker posisjonen i det norske dagligvaremarkedet. Her fra en boklansering. Fra venstre Knut Hartvig Johansson, Torbjørn Johannson og Johan Johannson. (Foto: Per Ståle Bugjerde)

Remas omsetning falt med 1,4 milliarder som følge av uroen rundt kjeden i løpet av fjoråret. Konkurrenten fra Trondheim fikk redusert driftsresultatet fra 2,3 til 1,7 milliarder kroner. Reitangruppen samlet fikk et resultat på 3,4 milliarder før skatt. Den tredje aktøren i det norske markedet, Coop, har ikke presentert sine 2017-resultater.

Tall fra analysebyrået Nielsen viser at Norgesgruppen nå kontrollerer 43 prosent av det norske dagligvaremarkedet med kjeder som Kiwi, Meny, Spar og Joker.

– Tall fra analysebyrået Nielsen viser at NorgesGruppen øker omsetningen i 2017 med 3,1 prosent, tre ganger mer enn markedsveksten på 1,1 prosent. Vår organiske vekst var på 1,5 prosent, mens sammenlignbare butikker i markedet for øvrig hadde negativ vekst. I 2017 var det tilnærmet nullvekst i matvareprisene, skriver Norgesgruppen.

I tillegg grossistvirksomhet og butikkdrift, har gruppen bygget industriproduksjon for egne merkevarer og eier flere serveringskjeder og kioskkonsepter.(Vilkår)

Meretes Utvalgte: Mye chablis for pengene
Strålende vin å nyte til litt skalldyr i solveggen nå tidlig på våren.
00:55
Publisert: