Kjøpesentrene i Olav Thon Gruppen omsatte for 8,14 milliarder kroner i desember i fjor i Norge. Det tilsvarer en vekst på 7,2 prosent fra omsetningen på 7,59 milliarder i samme måned året før, ifølge en melding tirsdag.

Totalomsetning for hele 2014 var 58,73 milliarder kroner, mot 56,13 milliarder i 2013, en vekst på 4,6 prosent. Korrigert for utvidelser, anslås økningen på sammenlignbare arealer å være rundt 3,8 prosent.

- De siste måneders uro og usikkerhet med sterkt reduserte oljepriser, svekket norsk krone og noe aksjeuro synes ikke å ha svekket detaljhandelen og folks fremtidstro i særlig grad. Vi har derfor tro på en forsiktig økt vekst for våre kjøpesentre også i 2015, skriver konserndirektør Tron Harald Bjerke i Olav Thon Gruppen i meldingen.

Olav Thon Gruppen inklusive datterselskapet Amfi Drift eier eller forvalter ved årsskiftet 94 kjøpesentre i Norge. Av disse er 67 hel/deleide og 27 forvaltede. Konsernet drev i 2014 7 av de 10 største kjøpesentrene i Norge, inkludert de seks største, og har ellers 12 av de 20 største.

Les også:
Massivt Frontline-rally på børsen
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.