Aldri før har så mange kunder funnet veien til Reitangruppens utsalgssteder i Norden og Baltikum. Reitangruppen er nå blitt en internasjonal aktør med virksomhet i syv land, og mer enn 40 prosent av omsetningen skjer utenfor Norge.

– Vi er stolte over kundeveksten vår og godt fornøyd med inntjeningen i selskapene i en krevende konkurransesituasjon, sier finansdirektør Kristin S. Genton i en pressemelding.

Driftsresultatet havnet på 3,3 milliarder kroner i 2018, mens resultatet før skatt endte på 3,1 milliarder.

Reitangruppen har en bokført egenkapital på 28 milliarder kroner og lite rentebærende gjeld. Stabile og gode kontantstrømmer legger til rette for betydelige investeringer fremover, skriver selskapet i meldingen.

«Mer solid enn noen gang»

– Selskapet er mer solid enn noen gang. Over mange år har vi jobbet målrettet med å bygge en solid virksomhet med skarp disiplin på gjeld. I de årene jeg har jobbet her har vi blitt 18.000 flere mennesker og vi har investert betydelig i ny verdiskaping som har gitt god vekst gjennom årene, sier Genton etter snart 20 år i Reitangruppen.

– Reitangruppens kontantstrøm har vært solid over flere år og vi ser positivt på fremtiden, fortsetter hun.

Selskapet har de siste ti årene investert i butikker, stasjoner, eiendommer, logistikk og industri.

Reitangruppen består av 37.710 mennesker i Norden og Baltikum. Kjøpmenn har personlig eierskap gjennom franchisemodellen.

– Jeg ønsker at alle i Reitangruppen skal ha det bra, derfor er jeg både stolt og glad når jeg registrerer at våre kjøpmenn driver godt og er glad i jobben sin. Det er vanskelig å lykkes om vi ikke er glad i det vi holder på med, sier Colonialmajor Odd Reitan i meldingen.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.