Det skriver Nationen.

Lindberg bekrefter nyheten overfor Nationen, men ønsker ikke å utdype saken nærmere.

– Jeg vil takke Ole Robert for et godt samarbeid og tilliten han har vist meg. Når våre veier nå skilles – så er det ingen dramatikk i det. Jeg ser frem til nye utfordringer og ønsker Rema 1000 alt vel i fremtiden, sier Lindberg i en pressemelding fra Rema.

– Lars Kristian Lindberg har lang og bred erfaring fra ulike stillinger hos oss, og har bidratt på en positiv og offensiv måte i Rema 1000. Vi ønsker Lars Kristian lykke til videre – og takker for ti fine og produktive år sammen, sier administrerende direktør i Rema 1000 Ole Robert Reitan I pressemeldingen.

Omsetningsfall

Rema 1000 har slitt stort den siste tiden. Tall som analysebyrået Nielsen la frem i august viste at kjedens markedsandel falt med 1,2 prosent i første halvår i år til 23,7 prosent.

I april i år viste en undersøkelse fra Kantar TNS at kjedens omdømme hadde falt med 32 poeng fra året før. Kjeden havnet da på 67. plass av de 70 bedriftene på listen.

Det skjedde etter at bestevenn-strategien fikk mye negativ oppmerksomhet i mediene. Bestevennstrategien innebærer at Rema har kuttet ut en rekke varer fra sine butikker, for i stedet å inngå langsiktige og eksklusive avtaler med færre leverandører.

Det gjorde at mange kunder begynte med boikott av kjeden fordi de kuttet ut varer kundene var glade i.

Tok selvkritikk

Rema var tidlig ute med å ta selvkritikk for måten de håndterte den nye bestevenn-strategien.

– Den var ikke nødvendig slik den ble forklart. Vi gjorde en feil. Det har med kommunikasjonen å gjøre. Tanken var god, men måten vi innførte det på var ikke bra. Det er vi enige om, sa Odd Reitan i et intervju med Dagens Næringsliv i mars.

Lars Kristian Lindberg har vært i Rema-systemet siden 2007. Han jobbet da som konsulent, og har senere jobbet seg oppover.

Han ble administrerende direktør for kategori og innkjøp i januar 2016.(Vilkår)

-Det er mye lettere for oljeselskapene å tjene penger på norsk sokkel.
DNs kommentator Bård Bjerkholt kommenterer den økende oljeprisen.
01:55
Publisert: