Aftenposten viser til tall fra analyseselskapet Nielsen, som tyder på at Rema i februar hadde en organisk omsetningsnedgang i sine butikker på 3,6 prosent. Organisk omsetningsutvikling er et mål på omsetningen i eksisterende butikker, som ikke skal påvirkes av om det åpnes eller stenges butikker. 

Et slikt fall har Rema ikke hatt før, ifølge avisen. Markedsandelen har ifølge analysen falt med 0,6 prosentpoeng til 23,5 prosent og dermed nærmer Kiwi seg, med en økning på 0,9 prosentpoeng til markedsandel på 21,3 prosent. 

Coop Extra er den største vinneren, med en fremgang på 2,1 prosentpoeng til 12,3 prosent av markedet. 

Øl-bråk

Kiwi-sjef Jan-Paul Bjørkøy antyder overfor Aftenposten at de har svært god vekst i områder der man har lokalt øl som Rema nylig har fjernet fra sine hyller. Det gjelder Hansa i Hordaland, Mack i Nord-Norge, CB i Vest-Agder og Borg i Østfold. 

Rema 1000 har ikke besvart Aftenpostens henvendelse, men uttalte nylig at fjoråret var bra for dem og deres kjøpmenn. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.