Fastighetsmäklarförbundet (FMF) har besluttet å selge 15 prosent av aksjene i Hemnet til Schibsted, men beholder ti prosent selv.

Hemnet er en av Sveriges største nettsted for formidling av boligsalg.

Det fremkommer av en melding på bransjeorganisasjonens hjemmeside onsdag kveld. FMF opplyser at de akkurat nå forhandler om detaljene i avtalen og håper at det skal være ferdig for undertegning innen kort tid.

Dette innebærer at samtlige eiere av Hemnet selger hele eller deler av sine aksjeposter i Hemnet til Schibsted.

Schibsted vil, gitt at avtalen blir godkjent av myndighetene, kunne få en eierandel på 80 prosent i Hemnet. Også en annen av eierne, Mäklarsamfundet, ønsket å beholde en eierandel på ti prosent.

LES OGSÅ:Bør takke ja til Schibsted

Lang prosess

Schibsted la inn et betinget bud på Hemnet 8. mai, og fikk først tilslutning hos to av de fire eierne, Swedbank Fastighetsbyrå og Svensk Fastighetsförmedling.

Det drøyde imidlertid å få kontrollen over Hemnet, ettersom flere oppkjøpsfond og mediekonsernet Bonnier skal ha vist interesse for de resterende andelene.

LES OGSÅ:Bonnier ute av kjøpeforhandlingene om Hemnet

I tillegg har det vært et spørsmål om Schibsted, som allerede eier den andre store eiendomssiden i Sverige, Blocket.se, vil få avtalen godkjent av det svenske konkurrensverket.

Konkurrensverket betegnet i november avtalen som svært utfordrende.

Les også: Asia i dag: Drukner i kontanter

To av tre avsatte ministre ville bli i regjeringen

Fikk ikke én eneste krone

 

Se også:

Trumpt til DN: - Jeg elsker Norge!

Trump til DN: -Jeg elsker Norge!
Ny tv-debatt mellom de republikanske presidentkandidatene Donald Trump og Jeb Bush i natt. DN spør Trump om de stadig tøffere angrepene fra Bush. «Han må gjøre det. Han gjør det så dårlig på målingene. Jeg ville gjort det samme», svarer Trump.
01:27
Publisert:
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.