Politiet og skattemyndighetene jakter på verdier for syv millioner kroner hos eieren av dagligvarekjeden Lime Sajjad Hussain.

Politiet har de siste dagene forsøkt å ta flere heftelser hos Lime-eier Sajjad Hussain og en av hans nærstående.

Lime-kjeden har de siste årene hatt rask vekst i dagligvarebransjen og har åpnet et 30-talls forhandlereide butikker i Oslo-området.

Hussains advokat Tor Eggesvik bekrefter heftelsen og opplyser at det dreier seg om et skattekrav.

– Min klient mener at dette kravet er uriktig. Han erkjenner at han er skyldig noe skatt i forbindelse med utleie, men mener beregningen som er fastsatt etter skjønn er for høy, sier Eggesvik til DN.

Blant eiendomsverdiene politiet nå forsøker å ta beslag i er blant annet flere seksjoner i bygget der Lime har sitt hovedkontor. De samlede kravene er på 6,9 millioner kroner. I tillegg skal flere kjøretøy være av myndighetenes interesse.

Vanligvis bruker skattemyndighetene å gå til midlertidig forføyning for å sikre sivile skattekrav, men i dette tilfellet er det politiet som har tatt heftelse i verdiene.

Snarvei

Advokaten mener at skattemyndighetene har benyttet en snarvei i et forsøk på å sikre seg verdier hos Lime-gründeren.

– I dette tilfellet har de gått til anmeldelse før skattesaken er endelig avgjort. De har brukt den korteste veien for å ta heftelse.

– Måten skattemyndighetene gjør det på er overraskende. Det må være en siktelse for å ta denne typen beslag. I dette tilfellet vil siktelsen dreie seg om unndragelse av moms, skatt og arbeidsgiveravgift, opplyser Eggesvik.

Politiet på Romerike ønsker ikke å kommentere bakgrunnen for at de forsøker å ta beslag i verdiene.

– Det eneste jeg kan bekrefte er at økonomiavsnittet vårt har mottatt en anmeldelse. Bakgrunnen for at vi har saken er å avlaste Oslo politidistrikt, sier Harald Engøy som er leder for etterforskningsseksjonen i Romerike politidistrikt.

Les også: Lime-butikk risikerer å måtte stenge (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.