Nå har den mistet ølbevillingen og risikerer å måtte stenge dørene.

Da politiet slo til under en vareomlastning på Lime-butikken på Eiksmarka i Bærum i juni, konkluderte det med at fire ansatte manglet arbeidstillatelse.

De angivelige butikkmedarbeiderne av afghansk og pakistansk opprinnelse ble umiddelbart pågrepet og senere sendt ut av landet. Saken mot butikkeieren er under etterforskning.

- De fire personene erkjente foreleggene og at de jobbet ulovlig. De er nå uttransportert til andre EU-land, der de har oppholdstillatelse, sier politioverbetjent John Olav Svartås i Asker og Bærum politidistrikt.

Øl-stopp
Tidligere denne uken valgte formannskapet i Bærum å inndra salgsbevillingen til Lime-butikken på Eiksmarka.

- Det har vært en sak i formannskapet om vandel i henhold til alkoholloven. Den får ikke lov å selge øl, sier saksbehandler Trine Høvset i Bærum kommune.

Selve grunnlaget er unntatt offentlighet, men i sakspapirene begrunnes vedtaket med at eier og daglig leder Shahid Bashir ikke oppfyller vandelskravet i alkoholloven.

Kroken på døra
DN har tidligere omtalt at Bashir med sine fem butikker måtte forlate NorgesGruppens Joker-kjede. Butikkene ble etter kort tid tatt inn i Lime-kjeden.

Henviser til advokaten
Bashir ønsker ikke å kommentere saken og henviser til sin advokat Tor Eggesvik.

- Inndragningen av salgsbevillingen for øl er i realiteten det samme som å måtte legge ned, sier Eggesvik.

Advokaten har ikke fått sett det fulle grunnlaget for vedtaket, men synes det er merkelig at beslutningen er tatt før straffesaken mot eieren er avgjort. Han stiller seg uforstående til at en skattesak som kunne vært påklaget er trukket inn i skjenkesaken.

- Det kan virke som at kommunen er veldig raskt ute, og at den er bastant.

Butikken på Eiksmarka har den siste tiden hatt en rekke kontroller fra offentlige myndigheter.

- En kan mistenke at kontrollene skyldes at den har gått ut av NorgesGruppen, sier Eggesvik

Eier av Lime-kjeden, Sajjad Hussain, knytter inndragningen til politiaksjonen tidligere i år. Han avviser at de fire personene som ble sendt ut av Norge var ansatt i butikken.

- Det var snakk om noen få personer som var der etter stengetid for å hjelpe til. Plutselig kom politiet, og det virket som det var planlagt.

Les også: - Dette dreier seg om sosial dumping

Les mer på DN.no i dag:
Sammenligner milliardhandel med kjøp av bil
Slakter analyseselskapet han selv etablerte

Kraftsjokket (Kommentar)(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.