– Innmaten er solgt. Vi har fått opplyst at kjøper overtar alle ansatte (35), alle forpliktelser på lønn og feriepenger, inventar og leiekontrakt, med mer, sier bostyrer Erling Opdal.

I februar ble The Nighthawk Diner i Bygdøy allé på Oslos vestkant slått konkurs. Torsdag ble også den opprinnelige restauranten, på Grünerløkka, slått konkurs.

I mellomtiden har nye eiere reddet selve restauranten.

– En stor snuoperasjon

Kjøperen av restauranten er Tnd as (initialene til The Nighthawk Diner), et selskap eiet av Nadeem Asghar (39) som tidligere drev kafeen Bar Fontes i nabolaget.

– Det er kolossalt mye arbeid. Det er en stor snuoperasjon. Stedet har slitt med utfordringer med godt over et år, og det merkes jo, sier Asghar, som allerede har drevet restauranten i over en måned.

Ifølge bostyrer kjøpte Asghar innmaten av The Nighthawk Diner for 1,5 millioner kroner.

– Er det bra pris, synes du?

– Om det var en god pris eller dårlig pris vet jeg ikke, men jeg vet at det ikke var noen andre som bød på det. Om jeg har vært dum får tiden vise, sier han.

Krav på seks millioner

USA-inspirerte The Nighthawk Diner ble etablert av multikunster og gründer Jan Vardøen, og har lenge slitt med økonomien. I februar sa Vardøen at de fikk inn nye penger, men det var ikke nok. Morselskapet ble begjært konkurs av huseieren i Bygdøy allé i slutten av april.

Torsdag møtte daglig leder i The Nighthawk Diner på Grünerløkka, Timon Page, på bostyrers kontor. Der viste gjennomgangen en gjeld på om lag seks millioner kroner, inklusive gjeld til de forrige eierne på rundt 2,5 millioner kroner. Restauranten skylder feriepenger på rundt 850.000 kroner.

– Han opplyste at den opprinnelige gjelden var på 1,85 millioner kroner til gårdeier, men at de skal ha betalt 1,2 millioner til gårdeier i mars og april, sier bostyrer.

Har gått Petter Stordalens skole

For å få fart på sjappa igjen har den nye eieren satt inn svenske Nicolai Lars Söderberg (32), som tidligere har jobbet på Teatro, pizzarestauranten til Petter Stordalen og gourmetkokk Ole Jonny Eikefjord. Han har snakket med Stordalen flere ganger.

– Han kan jo service og business. Har du fått noen tips?

– Når man er med sånne store i bransjen har man alltid noe å lære sier, han.

Söderberg har hatt et nært forhold til The Nighthawk Diner siden han flyttet til Oslo for seks år siden og vil bringe ikonet tilbake til sine gode gamle dager. Etter rundt en måned som ny daglig leder har han fått nye produkter på menyen og skjøvet på åpningstidene slik at restauranten åpner dørene klokken 08:00 i stedet for 11:00.

– Det koster litt penger å ha ansatte tre timer ekstra?

– For å vende skuten må man også satse litt. Det må gjøres, sier Söderberg.

– Vi skal kjøre samme navn, samme konsept og vi skal forbedre de områdene vi håper skal lykkes på Grünerløkka. Vi må få tilbake de kundene som en gang kanskje kom hit regelmessig, sier han.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.