Etter fem år med nærmere to milliarder kroner i samlede underskudd, ble nye Expert relansert med brask og bram med XXL- og Elkjøp-gründer Øivind Tidemandsen som ny storeier.

Nå har Tidemandsen satt inn en av sine mest betrodde menn, tidligere Elkjøp-sjef Ronny Blomseth, i topplederposisjon etter at tidligere ryddegutt Lars Christensen på senhøsten i år reiste tilbake til Danmark.

- Hva er årsaken til at du overtok?

- Det var fordi det var en ledig jobb. Christensen bor i Århus og etter to år med pendling til Norge fant han ut at det var lenge nok, sier Blomseth.

Etter at Expert gjorde forsøk på å forbedre regnskapene, har det vært tøff priskonkurranse mot Elkjøp, som er markedsleder på forbrukerelektronikk i Norge.

- Vi har vokst kraftig de siste to årene, men vi er fortsatt forholdsvis små sammenlignet med Elkjøp og Lefdal, forteller Ronny Blomseth.

Expert valgte å kvitte seg med alle butikkene i Sverige. I 2013 og 2014 fikk Expert-konsernet et positivt resultat før avskrivninger (ebitda), men fortsatt er bunnlinjen negativ.

- Vi har en bra resultatutvikling spesielt i Norge og Finland. I Danmark har vi gjort en stor restrukturering, så totalresultatet til konsernet går ikke i pluss.

- Når skal dere begynne å tjene penger igjen?

- Planen er å bli cashpositiv i 2015. Da regner vi med å forbli det for all fremtid.

Expert i Danmark besto av 500 småbutikker. Nå legges flere av dem ned sammen med det danske hovedkontoret.

- Nå er vi klare til å åpne store butikker i Danmark. I løpet av noen få år vil vi åpne 25 butikker på rundt 3000 kvadratmeter.

Tidligere Expert-sjef Lars Christensen viser til Ronny Blomseth for kommentarer.

Les også:

Svikt i USA, suksess i Norge

Nå er sjefen god for 200 millioner  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.