En eventuelll børsnotering vil kunne skje til høsten, og Nordens største hagekjede kan være verdt 3,5 milliarder kroner inkludert gjeld, melder Reuters, som siterer anonyme kilder.

Verken Plantasjen, hagekjedeselskapets eier, det amerikansk-britiske oppkjøpsfondet Apax, eller bankene har ønsket å kommentere saken. DN har ikke lykkes i å få svar fra Plantasjen eller Apax.

Plantasjen er Nordens største handelskjede innen blomster, planter og tilbehør. Plantasjen-konsernet Plant Topco er eid av det amerikansk-britiske oppkjøpsfondet Apax, og Apax sikret seg Plantasjen fra det svenske oppkjøpsfondet EQT i slutten av 2006.

DN skrev i august ifjor at Plantasjen var i ferd med å bli børsnotert: Vil ta blomster på børs dnPlus (DN+)

- Jeg jobber med å utvikle Plantasjen, og børsnotering er et eierspørsmål. Det som hender på eiersiden, det hender, sa  Plantasjens konsernsjef Jon Abrahamsson Ring til DN ifjor.

Heller ikke Plantasjen-eier Apax ønsket dengang å si noe om børsnoteringen.

XXL ble i 2014 børsnotert som det første norske handelsselskapet. Deretter fulgte lavpriskjeden Europris og Kid Interiør etter ifjor.

Les også: - Det er fortsatt plass til flere butikker (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.